suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Peruspalvelukuntayhtymä Kallio

Fysioterapia

  • Palvelu
  • 4 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Voit hakeutua terveyskeskuksen fysioterapiaan lääkärin lähetteellä kun toimintakykysi heikkenee sairastumisen tai leikkauksen takia tai sinulla on tuki- ja liikuntaelin oireita tai muuta, joka vaikeuttaa sinun arjessa toimimista ja selviytymistä.

Toimi näin

Ota yhteys terveyskeskukseen ja varaa aika lääkärille, jotta saat lähetteen fysioterapiaan tai terveydenhuollon ammattilaisen lähete fysioterapeutin arviointiin. Hoitava fysioterapeutti ilmoittaa sinulle ajan fysioterapiaan.

Fysioterapia perustuu terveyden, liikkeen, liikkumisen ja toimintakyvyn edellytysten tuntemiseen ja parhaaseen saatavilla olevaan tietoon. Fysioterapia on osa terveydenhuoltoa, se on terveyttä ja toimintakykyä edistävää hoitoa, ohjausta ja neuvontaa, terapeuttista harjoittelua ja apuvälinepalveluita.

Palveluun tullaan terveyskeskuksen tai erikoissairaanhoidon lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen lähetteellä.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Yksilöfysioterapian hinta on 11,40 €/kerta. Hoitosarjaan kuuluvat ryhmäkäynnit ja alle 18-vuotiaiden terapiat ovat maksuttomia.

Tausta ja lainsäädäntö

Fysioterapia on lääkinnällistä kuntoutusta, jonka tarkoituksena on kivun poistaminen sekä liikunta-, toiminta- ja työkyvyn parantaminen. Fysioterapia perustuu potilaan haastatteluun ja tutkimiseen sekä niiden pohjalta tehtyyn kliiniseen päättelyyn. Fysioterapiaan kuuluu ohjausta, neuvontaa, terapeuttista harjoittelua ja manuaalista terapiaa.

Fysioterapiassa hoidetaan esimerkiksi tuki- ja liikuntaelimistön kipuja sekä erilaisia liikunta- ja rasitusvammoja. Hoidossa korostuu potilaan oma aktiivisuus.

Fysioterapeutti tutkii potilaan asentoa, arvioi liikkuvuutta ja pyrkii löytämään ongelman aiheuttajan. Hän tekee potilaalle harjoitusohjelman ja ohjaa ja neuvoo harjoitteiden tekemisessä. Fysioterapeutti myös arvioi hoidon edistymistä jokaisella käynnillä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPeruspalvelukuntayhtymä Kallio
Palvelusta vastaaPeruspalvelukuntayhtymä Kallio
Alue Alavieska, Nivala, Sievi, Ylivieska
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Peruspalvelukuntayhtymä Kallio
Päivitetty: 9.6.2020