suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Fysioterapia

  • Palvelu
  • Helsinki
  • Julkinen palvelu

Fysioterapia on fyysistä toimintakykyä edistävää ja ylläpitävää yksilö- ja ryhmäterapiaa sekä omahoitoa tukevaa neuvontaa ja ohjausta.

Fysioterapian keskitetty puhelinpalvelu:

arkisin klo 8‒15, p. 09 310 67000.

Käytössämme on takaisinsoittopalvelu.

Toimi näin

Kenelle ja millä ehdoin

Asiakkaan tulee olla helsinkiläisten terveysasemapalveluiden asiakas, jotta hän voi käyttää Helsingin perusterveydenhuollon fysioterapiapalveluja.

Fysioterapian tarve arvioidaan pääosin terveysasemapalveluissa puhelimitse tai sähköisen asioinnin kautta, josta saa ohjeita ja neuvoja omahoidon tueksi.

Vastaanottotarpeen ilmetessä tuki- ja liikuntaelinvaivoissa ohjataan asiakas ensisijaisesti fysioterapian suoravastaanotolle tai tarvittaessa lääkärin vastaanotolle.

Lääkäri voi arvionsa perusteella suositella fysioterapiakäyntiä, jolloin hän antaa fysioterapian keskitetyn puhelinpalvelun yhteystiedot ajan varaamiseksi.

Tausta ja lainsäädäntö

Fysioterapia on lääkinnällistä kuntoutusta, jonka tarkoituksena on kivun poistaminen sekä liikunta-, toiminta- ja työkyvyn parantaminen. Fysioterapia perustuu potilaan haastatteluun ja tutkimiseen sekä niiden pohjalta tehtyyn kliiniseen päättelyyn. Fysioterapiaan kuuluu ohjausta, neuvontaa, terapeuttista harjoittelua ja manuaalista terapiaa.

Fysioterapiassa hoidetaan esimerkiksi tuki- ja liikuntaelimistön kipuja sekä erilaisia liikunta- ja rasitusvammoja. Hoidossa korostuu potilaan oma aktiivisuus.

Fysioterapeutti tutkii potilaan asentoa, arvioi liikkuvuutta ja pyrkii löytämään ongelman aiheuttajan. Hän tekee potilaalle harjoitusohjelman ja ohjaa ja neuvoo harjoitteiden tekemisessä. Fysioterapeutti myös arvioi hoidon edistymistä jokaisella käynnillä.

Palvelun toteuttaa

Helsingin kaupunki

Palvelusta vastaa

Helsingin kaupunki, Sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala
Tekstistä vastaa: Helsingin kaupunki, Sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala
Päivitetty: 31.3.2024