suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Heinolan kaupunki

Fysioterapia

  • Palvelu
  • Heinola
  • Julkinen palvelu

Fysioterapeutti tekee sinulle arvion tilanteestasi ja ohjaa tarvittaessa lääkärille jatkohoitoon. Fysioterapia voi olla yksilö- tai ryhmämuotoista. Fysioterapia sisältää neuvontaa, tutkimuksia, työ- tai toimintakykyä parantavaa ohjausta tai apuvälineitä.

Akuuteissa tuki- ja liikuntaelimistön ongelmatilanteissa saat apua arkipäivinä erityiskoulutetulta fysioterapeutilta.

Fysioterapeutin vastaa ...

Toimi näin

Kun tarvitset ajan fysioterapeutille, soita fysioterapian numeroon, omalle yhteyshenkilöllesi tai terveyskeskuksen yleiseen neuvontanumeroon.

Kenelle ja millä ehdoin

Palveluja saadaksesi sinun tulee olla joko heinolalainen tai olet valinnut hoitopaikaksesi Heinolan terveyskeskuksen.

Lääkäri tai hoitaja voi suositella sinulle fysioterapia, mutta voit ottaa fysioterapeuttiin yhteyttä myös ilman suositusta.

Tausta ja lainsäädäntö

Fysioterapia on lääkinnällistä kuntoutusta, jonka tarkoituksena on kivun poistaminen sekä liikunta-, toiminta- ja työkyvyn parantaminen. Fysioterapia perustuu potilaan haastatteluun ja tutkimiseen sekä niiden pohjalta tehtyyn kliiniseen päättelyyn. Fysioterapiaan kuuluu ohjausta, neuvontaa, terapeuttista harjoittelua ja manuaalista terapiaa.

Fysioterapiassa hoidetaan esimerkiksi tuki- ja liikuntaelimistön kipuja sekä erilaisia liikunta- ja rasitusvammoja. Hoidossa korostuu potilaan oma aktiivisuus.

Fysioterapeutti tutkii potilaan asentoa, arvioi liikkuvuutta ja pyrkii löytämään ongelman aiheuttajan. Hän tekee potilaalle harjoitusohjelman ja ohjaa ja neuvoo harjoitteiden tekemisessä. Fysioterapeutti myös arvioi hoidon edistymistä jokaisella käynnillä.

Palvelun toteuttaa

Heinolan kaupunki

Palvelusta vastaa

Heinolan kaupunki
Tekstistä vastaa: Heinolan kaupunki
Päivitetty: 8.12.2021