suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite

Fysiatrian palvelut

  • Palvelu
  • 10 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Fysiatrian poliklinikalla toteutetaan tuki- ja liikuntaelinsairauksien diagnostisointia, hoitoa ja kuntoutusta. Poliklinikalla järjestetään moniammatillisia selkäkuntoutusjaksoja fysiatrin arvion mukaan potilaille, joille perusterveydenhuollon tarjoamat kuntoutuksen palvelut eivät ole riittäviä tai Kelan kuntoutuspalvelut eivät ole tarkoituksenmukainen vaihtoehto.

Yksikköön ohjautuu potilaita lääkärin lähetteellä erikoissairaanhoidosta, terveyskeskuksesta, työterveyshuollosta tai yksityisiltä vastaanotoilta.

Keski-Pohjanmaan keskussairaalassa kuntoutustutkimus on polikliinista toimintaa. Sisältö määräytyy tutkimusasiakkaan tarpeiden mukaan ja tilaajan pyynnön perusteella. Kuntoutustutkimus sisältää asiantuntijoiden arvion asiakkaan työ- ja toimintakyvystä, kuntoutumisedellytyksistä ja voimavaroista.

Tavoitteena on laatia ammatillinen ja lääkinnällinen kuntoutussuunnitelma kuntoutustutkimustyöryhmän, tutkimusasiakkaan ja hänen lähiverkostonsa kanssa.Tarpeen mukaan pyydetään konsultaatioita eri erikoisaloilta.

Toimi näin

Tutkimusasiakkaat tulevat kuntoutustutkimukseen lääkärin lähetteellä erikoissairaanhoidosta, terveyskeskuksesta, työterveyshuollosta tai yksityislääkärin vastaanotolta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKeski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite
Palvelusta vastaaKeski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite
Alue Halsua, Kannus, Kaustinen, Kokkola, Kruunupyy, Lestijärvi, Perho, Reisjärvi, Toholampi, Veteli
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite
Päivitetty: 23.3.2022