suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tampereen kaupunki

Etsivä työ

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Etsivä työn tavoitteena on tukea niitä avuntarpeessa olevia 13–29-vuotiaita nuoria, jotka eivät jostakin syystä käytä olemassa olevia auttamis- ja palvelujärjestelmiä tai jotka eivät ole tulleet niissä autetuiksi. Etsivän työn asiakkuus on nuorille aina vapaaehtoista ja perustuu luottamuksellisuuteen.

Etsivän työn työntekijät tarjoavat nuorille mahdollisuuden ammatilliseen, turvalliseen ja luottamukselliseen aikuiskontaktiin. Etsivä työ auttaa esimerkiksi raha-asioiden järjestämisessä, asumiseen liittyvissä asioissa, parisuhde- ja seurusteluongelmissa, terveyteen ja päihteisiin liittyvissä asioissa sekä erilaisissa lomakkeiden täyttämisissä ja nettipalveluissa.

Etsivä työ on matalan kynnyksen kohtaamista ja toimintaa arjessa. Tavoitteena on löytää mahdollisimman varhaisessa vaiheessa ne tuen tarpeessa olevat alle 29-vuotiaat nuoret ja nuorisoryhmät, jotka eivät jostakin syystä voi, tahdo tai pysty itse hakemaan apua. Työ tähtää ongelmien ennaltaehkäisyyn ja tapahtuu pääsääntöisesti nuorten omalla reviirillä.

Työssä myös kerätään nuorilta tietoa ajankohtaisista ilmiöistä, palveluista ja niiden toimivuudesta.

Toimi näin

Ota yhteyttä etsivän nuorisotyön työntekijään omassa kunnassasi. Voit hakea etsivää nuorisotyöntekijää Into ry:n etsivähaulla.

Voit ottaa Etsivään työhön yhteyttä puhelimitse, Facebookissa, sähköpostilla, kadulla ja/tai tulemalla Nuorten taloon aukioloaikoina. Asiakkuus voi alkaa myös läheisesi yhteydenoton jälkeen.

Kenelle ja millä ehdoin

Etsivä nuorisotyö on tarkoitettu alle 29-vuotiaille nuorille.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Etsivä nuorisotyö auttaa koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella olevia nuoria pääsemään koulutukseen, työhön tai muuhun heidän tarvitsemaan palveluun. Etsivän nuorisotyön työntekijät ovat läsnä nuorten keskuudessa ja tarjoavat mahdollisuuden turvalliseen ja luottamukselliseen keskusteluun aikuisen kanssa. Etsivään nuorisotyöhön osallistuminen on nuorille vapaaehtoista.

Etsivä nuorisotyö ottaa myös yhteyttä alle 29-vuotiaisiin nuoriin, jotka ovat esimerkiksi keskeyttäneet koulunsa tai ase- tai siiviilipalveluksensa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTampereen kaupunki
Palvelusta vastaaTampereen kaupunki
Alue Orivesi, Tampere
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Tampereen kaupunki
Päivitetty: 6.5.2020