suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pellon kunta

Etsivä nuorisotyö

  • Palvelu
  • Pello
  • Julkinen palvelu

Etsivä nuorisotyö tarjoaa luottamuksellista, vapaaehtoista ja maksutonta neuvontaa ja ohjausta Pellon kunnassa kirjoilla oleville alle 29-vuotiaille henkilöille. Etsivän nuorisotyön tarkoituksena on auttaa ja ohjata opiskeluun, työllistymiseen ja toimeentuloon liittyvissä asioissa sekä tukea nuoren elämänhallintaa. Etsivään voi olla yhteydessä nuori itse, nuoresta huolissaan olevat läheiset ja kaverit, tai esimerkiksi koulujen henkilökunta. Etsivä nuorisotyö tekee tiivistä yhteistyötä oppilas- ja opiskelijahuollon, sosiaali- ja mielenterveystoimiston sekä TE-palveluiden kanssa. Oppilaitoksilla ja Puolustusvoimilla on mahdollisuus toimittaa etsivälle nuorisotyölle niiden pellolaisten nuorten tiedot, joiden opinnot tai varusmiespalvelus keskeytyvät. Myös muulla viranomaisella on oikeus ilmoittaa nuoren tiedot etsivälle nuorisotyölle, jos arvioi sen tarpeelliseksi. Saatuaan nämä ilmoitukset, etsivä nuorisotyö on nuoreen yhteydessä ja tarjoaa mahdollisuutta vapaaehtoiseen yhteistyöhön. Yhteistyö aloitetaan, mikäli nuori niin haluaa.

Toimi näin

Etsivään nuorisotyöhön saa yhteyden puhelimitse, sähköpostilla tai esimerkiksi WhatsAppin tai Facebookin kautta arkipäivisin virka-aikana. Voit myös jättää soittopyynnön.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu alle 29-vuotiaille.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Etsivä nuorisotyö auttaa koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella olevia nuoria koulutukseen, työhön tai muuhun heidän tarvitsemaan palveluun. Etsivä nuorisotyö on erityisnuorisotyötä, jonka työntekijöiden tavoitteena on olla läsnä nuorten keskuudessa ja tarjota mahdollisuus turvalliseen ja luottamukselliseen aikuiskontaktiin. Etsivään nuorisotyöhön osallistuminen on nuorille vapaaehtoista.

Etsivä nuorisotyö ottaa yhteyttä alle 29-vuotiaisiin nuoriin, jotka ovat esimerkiksi keskeyttäneet koulunsa, ase- tai siiviilipalveluksensa.

Perustiedot

Palvelusta vastaaPellon kunta
Palvelun toteuttaaPellon kunta
Alue Pello
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pellon kunta
Päivitetty: 1.11.2019