suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pälkäneen kunta

Etsivä nuorisotyö

  • Palvelu
  • Pälkäne
  • Julkinen palvelu

Pälkäneen kunnassa työskentelee etsivä nuorisotyöntekijä, johon nuori voi ottaa yhteyttä. Toimintaan osallistuminen on nuorelle vapaaehtoista ja nuori itse määrittelee minkälaista apua ja tukea itselleen toivoo. Näin saadaan rakennettua nuorelle omannäköinen polku. Etsivän nuorisotyön toimintaperiaatteisiin kuuluu aito kohtaaminen, vaitiolovelvollisuus, tavoitteellisuus ja läpinäkyvyys.

Toimi näin

Voit ottaa yhteyttä etsivään nuorisotyöntekijään puhelimitse, sähköpostitse tai facebookin kautta. Etsivään nuorisotyöntekijään voivat olla yhteydessä myös läheinen tai kaveri, jolla on huoli nuoresta. Myös viranomaiset voivat ilmoittaa huolensa nuoresta etsivälle nuorisotyöntekijälle.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu alle 29-vuotiaille.

Alle 29-vuotiaille nuorille, jotka ovat koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella tai jotka tarvitsevat tukea saavuttaakseen tarvitsemansa palvelut.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Etsivä nuorisotyö auttaa koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella olevia nuoria koulutukseen, työhön tai muuhun heidän tarvitsemaan palveluun. Etsivä nuorisotyö on erityisnuorisotyötä, jonka työntekijöiden tavoitteena on olla läsnä nuorten keskuudessa ja tarjota mahdollisuus turvalliseen ja luottamukselliseen aikuiskontaktiin. Etsivään nuorisotyöhön osallistuminen on nuorille vapaaehtoista.

Etsivä nuorisotyö ottaa yhteyttä alle 29-vuotiaisiin nuoriin, jotka ovat esimerkiksi keskeyttäneet koulunsa, ase- tai siiviilipalveluksensa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPälkäneen kunta
Palvelusta vastaaPälkäneen kunta
Alue Pälkäne
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pälkäneen kunta
Päivitetty: 17.1.2019