suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kokkolan kaupunki

Etsivä nuorisotyö

  • Palvelu
  • Kokkola
  • Julkinen palvelu

Etsivä nuorisotyö tukee opintojen, työn tai toimeentulon kanssa, silloin kun nuori ei tiedä, keneen ottaa yhteyttä. Etsivä nuorisotyö auttaa löytämään oikean palvelun sekä tukee elämäntilanteen selvittelyssä, käytännön asioiden hoidossa ja virastokäynneillä. Etsivä nuorisotyö antaa myös henkilökohtaista ohjausta nuoren toiveen mukaan.

Toimi näin

Ota yhteyttä etsivän nuorisotyön työntekijään omassa kunnassasi. Voit hakea etsivää nuorisotyöntekijää Into ry:n etsivähaulla.

Kontaktin etsivään työntekijään voi ottaa viranomainen, huoltaja tai nuori itse. Nuori voi olla yhteydessä myös silloin, kun on huolissaan omasta kaveristaan. Ilmoitus tehdään lomakkeella. Yhteydenotot sähköpostiin etsivatyo(at)kokkola.fi

Kenelle ja millä ehdoin

Etsivä nuorisotyö on tarkoitettu alle 29-vuotiaille nuorille.

Etsivä nuorisotyö auttaa 15-28-vuotiaita nuoria. Apu on maksutonta.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Etsivä nuorisotyö auttaa koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella olevia nuoria pääsemään koulutukseen, työhön tai muuhun heidän tarvitsemaan palveluun. Etsivän nuorisotyön työntekijät ovat läsnä nuorten keskuudessa ja tarjoavat mahdollisuuden turvalliseen ja luottamukselliseen keskusteluun aikuisen kanssa. Etsivään nuorisotyöhön osallistuminen on nuorille vapaaehtoista.

Etsivä nuorisotyö ottaa myös yhteyttä alle 29-vuotiaisiin nuoriin, jotka ovat esimerkiksi keskeyttäneet koulunsa tai ase- tai siiviilipalveluksensa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKokkolan kaupunki
Palvelusta vastaaKokkolan kaupunki
Alue Kokkola
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Kokkolan kaupunki
Päivitetty: 8.10.2021