suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Etsivä nuorisotyö

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Keuruun kaupunki
Alue: Keuruu
Palvelun kielet: suomi, englanti, ruotsi

Etsivän nuorisotyön tehtävänä on auttaa nuorta saavuttamaan tarvitsemansa palvelut esimerkiksi jos nuori on jäänyt koulutuksen tai työelämän ulkopuolelle. Etsivä nuorisotyöntekijä on nuoren rinnalla kulkija , jolla on aikaa kohdata nuoria niin kouluilla, nuorisotiloilla, työpajalla ja muissa paikoissa, missä nuoret liikkuvat. Etsivä nuorisotyö perustuu nuoren vapaaehtoisuuteen ja nuoren kanssa tehtävään yhteistyöhön. Etsivä nuorisotyö voidaan aloittaa myös muiden viranomaisten luovuttamien tietojen perusteella.


Toimi näin

Ole yhteydessä suoraan kunnan etsivään nuorisotyöntekijään.


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu alle 29-vuotiaille.

Myös viranomaisille on säädetty oikeus ilmoittaa nuoren yhteystiedot nuoren kotikunnan etsivälle nuorisotyölle silloin, kun viranomainen arvio nuorella olevan tarvetta etsivän nuorisotyön palveluun.

Palvelu on maksuton.


Tausta ja lainsäädäntö

Etsivä nuorisotyö auttaa koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella olevia nuoria koulutukseen, työhön tai muuhun heidän tarvitsemaan palveluun. Etsivä nuorisotyö on erityisnuorisotyötä, jonka työntekijöiden tavoitteena on olla läsnä nuorten keskuudessa ja tarjota mahdollisuus turvalliseen ja luottamukselliseen aikuiskontaktiin. Etsivään nuorisotyöhön osallistuminen on nuorille vapaaehtoista.

Etsivä nuorisotyö ottaa yhteyttä alle 29-vuotiaisiin nuoriin, jotka ovat esimerkiksi keskeyttäneet koulunsa, ase- tai siiviilipalveluksensa.


Palvelun toteuttaa: 
Keuruun kaupunki