suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Juuan kunta

Etsivä nuorisotyö Juuka

  • Palvelu
  • Juuka
  • Julkinen palvelu

Etsivä nuorisotyö auttaa koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella olevia nuoria. Etsivä nuorisotyö on erityisnuorisotyötä, jonka työntekijöiden tavoitteena on olla läsnä nuorten keskuudessa ja tarjota mahdollisuus turvalliseen ja luottamukselliseen aikuiskontaktiin.

Etsivässä nuorisotyössä toimitaan nuoren ehdoilla, jotta tämä löytäisi vastauksia kysymyksiinsä ja saavuttaisi tarvitsemansa p ...

Toimi näin

Ota yhteyttä etsivän nuorisotyön työntekijään omassa kunnassasi. Voit hakea etsivää nuorisotyöntekijää Into ry:n etsivähaulla.

Mistä etsivän nuorisotyöntekijän tavoittaa?

Juuan etsivän nuorisotyöntekijän toimisto on nuorisotalon yläkerrassa. Voit tulla paikan päälle tervehtimään tai voimme sopia tapaamisen sinulle sopivaan paikaan esim. kylillä kouluille.

Kenelle ja millä ehdoin

Etsivä nuorisotyö on tarkoitettu alle 29-vuotiaille nuorille.

Etsivän nuorisotyöntekijän juttusille voi hakeutua itse, yhteydenotto voi tulla vanhemmilta, kavereilta tai esimerkiksi nuoren koulusta tai oppilaitoksesta. Saatuaan tiedon nuoresta etsivä nuorisotyöntekijä on yhteydessä nuoreen ja tarvittaessa myös nuoren vanhempiin/huoltajiin. Tämän hetkinen tilanne kartoitetaan nuoren kanssa ja ryhdytään miettimään toimenpiteitä ja tavoitteita yksilölliset tarpeet huomioiden. Tavoitteena on löytää nuorelle kantavia polkua elämässä eteenpäin kohti koulutuksia ja työelämää.

Etsivä nuorisotyöntekijä ja nuori kartoittavat yhdessä nuoren elämäntilannetta, tukitarpeita, voimavaroja ja toimintamahdollisuuksia.

Etsivä nuorisotyöntekijä on vaitiolovelvollinen, turvallinen ja puolueeton aikuiskontakti, jonka puoleen voi kääntyä matalalla kynnyksellä.

Tausta ja lainsäädäntö

Etsivä nuorisotyö auttaa koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella olevia nuoria pääsemään koulutukseen, työhön tai muuhun heidän tarvitsemaan palveluun. Etsivän nuorisotyön työntekijät ovat läsnä nuorten keskuudessa ja tarjoavat mahdollisuuden turvalliseen ja luottamukselliseen keskusteluun aikuisen kanssa. Etsivään nuorisotyöhön osallistuminen on nuorille vapaaehtoista.

Etsivä nuorisotyö ottaa myös yhteyttä alle 29-vuotiaisiin nuoriin, jotka ovat esimerkiksi keskeyttäneet koulunsa tai ase- tai siiviilipalveluksensa.

Palvelun toteuttaa

Juuan kunta

Palvelusta vastaa

Juuan kunta
Tekstistä vastaa: Juuan kunta
Päivitetty: 9.2.2022