suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Etsivä nuorisotyö

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Imatran kaupunki
Alue: Imatra
Palvelun kieli: suomi

Etsivät nuorisotyöntekijät tarjoavat Imatralla 15–28 -vuotiaille nuorille vapaaehtoisuuteen perustuvaa yksilöllistä neuvontaa ja ohjausta. Etsivä nuorisotyö on suunnattu nuorille, jotka ovat jäämässä tai ovat jo jääneet opiskelun ja työelämän ulkopuolelle. Imatralla on kaksi etsivää nuorisotyöntekijää, jotka auttavat nuoria esimerkiksi tulevaisuuden suunnittelussa ja arjenhallinnassa.

Etsivässä nuorisotyössä yhteistyön lähtökohtana ovat nuoren omat tavoitteet ja toiveet. Toiminta on vapaaehtoista ja yksilöllistä. Nuoret voivat ottaa itse yhteyttä Imatran alueen etsiviin nuorisotyöntekijöihin tai ohjautua asiakkaiksi yhteistyötahojen kautta. Myös huoltajat, ystävät tai lähipiiri voivat olla yhteydessä, jos nuoren elämäntilanne aiheuttaa huolta. Nuoria tavataan heille parhaiten sopivassa paikassa.

Imatralla on meneillään opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama etsivän nuorisotyön hanke Haavi. Sen toteuttajatahoina ovat Imatran kaupunki ja IntoPajat ry.


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu alle 29-vuotiaille.

Palvelu on maksuton.


Tausta ja lainsäädäntö

Etsivä nuorisotyö auttaa koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella olevia nuoria koulutukseen, työhön tai muuhun heidän tarvitsemaan palveluun. Etsivä nuorisotyö on erityisnuorisotyötä, jonka työntekijöiden tavoitteena on olla läsnä nuorten keskuudessa ja tarjota mahdollisuus turvalliseen ja luottamukselliseen aikuiskontaktiin. Etsivään nuorisotyöhön osallistuminen on nuorille vapaaehtoista.

Etsivä nuorisotyö ottaa yhteyttä alle 29-vuotiaisiin nuoriin, jotka ovat esimerkiksi keskeyttäneet koulunsa, ase- tai siiviilipalveluksensa.


Palvelun toteuttaa: 
Imatran kaupunki