suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio: Evijärven kunta

Etsivä nuorisotyö

  • Palvelu
  • Evijärvi
  • Julkinen palvelu
Alue: Evijärvi
Palvelun kieli: suomi

Etsivä nuorisotyö auttaa 15 – 29-vuotiaita nuoria, jotka ovat jo tai ovat vaarassa jäädä koulutuksen, työelämän tai muun aktiivisen elämän ulkopuolelle. Nuoria pyritään auttamaan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa ohjaamalla heitä heidän elämäntilannettaan vastaavien palveluiden piiriin. Etsivän nuorisotyön luonne on luottamuksellista ja vapaaehtoista. Palveluohjausta toteutetaan aina yhteistyössä nuoren kanssa.

Etsivä voi auttaa sinua mm. seuraavissa asioissa: kun opintosi ovat keskeytyneet, olet keskeyttänyt armeijan tai siviilipalveluksen, tarvitset apua koulu- tai työpaikan haussa, tarvitset tukea virastoasiointiin tai lomakkeiden täyttämiseen, haluat tutkia vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia tai etsiä ratkaisuja sinua mietityttäviin asioihin yhdessä luotettavan aikuisen kanssa, tunnet itsesi ulkopuoliseksi, kaipaat uutta suuntaa elämällesi, kaipaat juttukaveria tai olet huolissasi ystävästäsi etkä tiedä kehen ottaa yhteyttä. Etsivään voi kuka tahansa ottaa yhteyttä, nuori itse, vanhemmat, kaveri, sosiaalityöntekijä, opettaja, kuka vain. Kuka tahansa voi ottaa yhteyttä, kun huoli nuoresta herää. Koulu, oppilaitos ja puolustusvoimat ovat ilmoitusvelvollisia alle 25-vuotiaista toimipisteissään keskeyttäneistä nuorista.

Puh. 040 195 3605 / e-mail: iina.keisala(at)kauhava.fi


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu alle 29-vuotiaille.

Palvelu on tarkoitettu alle 29-vuotiaille.

Palvelu on maksuton.


Tausta ja lainsäädäntö

Etsivä nuorisotyö auttaa koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella olevia nuoria koulutukseen, työhön tai muuhun heidän tarvitsemaan palveluun. Etsivä nuorisotyö on erityisnuorisotyötä, jonka työntekijöiden tavoitteena on olla läsnä nuorten keskuudessa ja tarjota mahdollisuus turvalliseen ja luottamukselliseen aikuiskontaktiin. Etsivään nuorisotyöhön osallistuminen on nuorille vapaaehtoista.

Etsivä nuorisotyö ottaa yhteyttä alle 29-vuotiaisiin nuoriin, jotka ovat esimerkiksi keskeyttäneet koulunsa, ase- tai siiviilipalveluksensa.


Palvelun toteuttaa: Kauhavan kaupunki (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)