suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vantaan kaupunki

Etsivä lähityö

  • Palvelu
  • Vantaa
  • Julkinen palvelu

Etsivä lähityö toimii kaduilla, ostoskeskuksissa, asukastiloissa ja muissa julkisissa tiloissa. Työnkuvaan kuuluu neuvonta sekä avun tarpeessa olevien henkilöiden ohjaaminen ja tarvittaessa saattaminen palveluiden piiriin. Lähityö tekee etsivää työtä ulkona asuvien sekä palveluiden ulkopuolella olevien parissa.

Etsivä lähityö kiinnittää huomiota alueen ilmiöihin, ottaa vastaan asukkaiden ja toimijoiden huoliviestejä ja vie tietoa alueen verkostoihin. Pääasiallisia toiminta-alueita ovat eteläinen ja itäinen Helsinki. Huoli-ilmoitusten perusteella Lähityö jalkautuu tarvittaessa koko Helsingin alueelle. Lähityö toimii pääsääntöisesti virka-aikana.

Etsivään lähityöhön kuuluu nopean tilannearvion tekeminen katuolosuhteissa ja hoidettavien asioiden priorisointi keskustellen ja suunnitellen asiakkaan kanssa. Lisäksi lähityö varmistaa, että asiakkaan etu toteutuu palveluissa; hän saa ilmaistua tarpeensa, saa asianmukaista kohtelua ja saa tarvitsemansa palvelut, joihin on oikeutettu. Palvelukokemuksesta keskustellaan tarvittaessa asiakkaan kanssa myös jälkikäteen.

Kenelle ja millä ehdoin

Kaikki asukkaat

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVantaan kaupunki
Palvelusta vastaaVantaan kaupunki
Alue Vantaa
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Vantaan kaupunki
Päivitetty: 19.10.2021