suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Honkajoen kunta

Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus

  • Palvelu
  • Honkajoki
  • Julkinen palvelu

Esiopetukseen osallistuvalla lapsella on oikeus saada täydentävää varhaiskasvatusta ennen ja jälkeen esiopetuksen. Hoitopaikkaa hakevat ne esikouluun tulevat, jotka tarvitsevat esikouluajan ulkopuolella varhaiskasvatusta. Esikoululaisten täydentävä varhaiskasvatus järjestetään pääsääntöisesti kerhotoimintana Puukoululla, mutta vanhemmat voivat halutessaan hakea lapselleen paikan myös päiväkotiin.

Mikäli lapsen hoidon tarve jatkuu Puukoulun toiminta-aikojen ulkopuolella, hoito järjestetään päiväkodissa.

Toimi näin

Päiväkotihoidon yleinen hakuaika ympäri vuoden on neljä (4) kuukautta ennen hoidon alkamisesta. Mikäli hoitopaikan tarve johtuu työllistymisestä tai opiskelusta, on paikkaa haettava kirjallisesti niin pian kuin mahdollista, kuitenkin viimeistään kaksi viikkoa ennen kuin lapsi tarvitsee hoitopaikan.

Päivähoitopaikkaa haetaan kirjallisella hakemuksella. Hakemuksia saa kunnan infopisteestä, Hongon päiväkodilta sekä Honkajoen kunnan kotisivuilta.

1. Täytä tulostettava lomake tai

2. sähköinen lomake

3. ja toimita lomake varhaiskasvatusjohtajalle.

Hakemukset palautetaan kunnantalolle tai suoraan Hongon päiväkotiin.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Esiopetus on maksutonta, mutta päivähoito on maksullista.

Honkajoen kunnan sivistyslautakunnan päätöksellä 13.5.2019 esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus sekä koululaisten ap/ip-toiminta järjestetään Puukoululla kerhotoimintana, jonka maksut ovat seuraavat:

toimintapäiviä 1-9 maksu 60 euroa

toimintapäiviä 10 tai yli maksu 95 euroa

Halutessaan huoltajat voivat ilmoittaa, että maksuissa sovelletaan varhaiskasvatuksen asiakasmaksulakia, jolloin päivähoitomaksu määräytyy perheen tulojen mukaan.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetusta annetaan aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Jos lapsi osallistuu esiopetukseen päiväkodissa, opetuksen jälkeinen iltapäivä on normaalia päiväkotitoimintaa. Alakoulussa järjestettävän esiopetuksen jälkeen lapset joko haetaan kotiin tai he siirtyvät saatettuina päiväkotiin tai esimerkiksi kerhoihin.

Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.

Laki varhaiskasvatuksen asiakasmaksuista annetun lain 5 ja 8 §:n muuttamisesta

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksulaki

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHonkajoen kunta
Palvelusta vastaaHonkajoen kunta
Alue Honkajoki
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Honkajoen kunta
Päivitetty: 24.3.2020