suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Ruoveden kunta

Esiopetus

  • Palvelu
  • Ruovesi
  • Julkinen palvelu

Esiopetuksella tarkoitetaan kuusivuotiaille tarjottavaa maksutonta opetusta.

Toiminnassa painottuvat terveen itsetunnon ja vastuuntunnon kehittyminen, vuorovaikutustaidot, leikinomaisuus ja monipuoliset oppimiskokemukset.

Esiopetuksen tavoitteet määritetään lapsen yksilöllisten kehittymismahdollisuuksien ja oppimisedellytysten perusteella. Pohjana sille ovat yhteiskunnassa yleisesti hyväksytyt arvot, vanhempien kanssa tehtävä yhteistyö sekä esiopetuksen oppimissuunnitelman valtakunnalliset perusteet.

Esiopetusta annetaan Jäminkipohjan ja Visuveden kouluilla sekä kirkonkylän päiväkodilla maanantaista perjantaihin. Esiopetus on maksutonta, mutta mahdollisesta päivähoidosta peritään maksu.

Maksuton kuljetus järjestetään yli 3 km:n etäisyydellä asuville lapsille, jotka tulevat suoraan kotoa aamulla esiopetukseen ja/tai lähtevät esiopetuksen päätyttyä suoraan kotiin jäämättä päivähoitoon.

Toimi näin

Esiopetukseen ilmoittautuminen tapahtuu helmikuussa, Kaikille seuraavana syksynä esiopetuksen aloittaville lapsille lähetetään kotiin ilmoittautumislomake. Mikäli lomaketta ei ole tullut helmikuun puoleenväliin mennessä, ota yhteyttä koulutoimistoon.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetusikäiset eli 6-vuotiaat osallistuvat kunnan järjestämään esiopetukseen. Esiopetukseen osallistuvat myös ne 7-vuotiaat, joiden koulunkäynnin aloittamista on lykätty. Siihen voivat osallistua ne 5-vuotiaat, joille on tehty päätös pidennetystä oppivelvollisuudesta.

Lapset saavat esiopetusta aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Lapset saavat tänä aikana myös lounaan.

Esiopetukseen osallistuminen on perusopetuslain mukaan velvoittavaa. Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.

Perustiedot

Palvelusta vastaaRuoveden kunta
Palvelun toteuttaaRuoveden kunta
Alue Ruovesi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Ruoveden kunta
Päivitetty: 8.3.2019