suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Esiopetus

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Pertunmaan kunta
Alue: Pertunmaa
Palvelun kieli: suomi

Esiopetuksessa oppilaille tarjotaan valtakunnallisen esiopetuksen opetussuunnitelman perusteiden mukaista esiopetusta. Opetus järjestetään omassa esiopetusryhmässä koulun yhteydessä.

Lapsen huoltajan tulee huolehtia, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai muuhun esiopetuksen tavoitteet saavuttavaan toimintaan.

Matkat esiopetukseen järjestetään kunnan koulukuljetuksissa. Esioppilaille järjestetään kuljetus koululle aamuisin kotoa tai valinnaisesti päivähoidosta ja esiopetuksen jälkeen paluu kotiin tai päivähoitoon.


Toimi näin

Esiopetukseen ilmoittaudutaan kevättalvella esiopetukseen ilmoittautumiskaavakkeella.


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.


Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetusikäiset eli 6-vuotiaat osallistuvat kunnan järjestämään esiopetukseen. Esiopetukseen osallistuvat myös ne 7-vuotiaat, joiden koulunkäynnin aloittamista on lykätty. Siihen voivat osallistua ne 5-vuotiaat, joille on tehty päätös pidennetystä oppivelvollisuudesta.

Lapset saavat esiopetusta aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Lapset saavat tänä aikana myös lounaan.

Esiopetukseen osallistuminen on perusopetuslain mukaan velvoittavaa. Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.


Palvelun toteuttaa: 
Pertunmaan kunta