suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Paraisten kaupunki

Esiopetus

  • Palvelu
  • Parainen
  • Julkinen palvelu

Paraisten kaupungissa järjestetään sekä suomen- että ruotsinkielistä esiopetusta. Jos lapsella on kielelliset valmiudet käydä koulua suomeksi ja ruotsiksi, huoltajat voivat ilmoittaa lapsen joko suomen- tai ruotsinkieliseen esiopetukseen.

Esiopetus järjestetään kunnan päätöksen mukaisesti kouluissa ja päiväkodeissa. Esiopetusta järjestetään neljä tuntia päivässä ja se noudattaa koulun lukuvuotta: Paraisten kunta-alueella klo 9.00-13.00, (Kirjala skolassa klo 8.10-12.10, Nilsbyn koulussa klo 8.30-12.30),

Nauvon kunta-alueella klo 8.30-12.30, Korppoon kunta-alueella klo 9.00-13.00, Houtskarin kunta-alueella klo 8.15-12.15 ja Iniön kunta-alueella klo 9.00-13.00.

Toimi näin

Ilmoittautuminen esiopetukseen tehdään sähköisesti Wilma-verkkopalvelussa.

Tuleville esioppilaille lähetetään kirje postitse. Kirjeessä on tarkemmat ohjeet siitä, miten sähköinen ilmoittautuminen Wilmassa tehdään.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetusikäiset eli 6-vuotiaat osallistuvat kunnan järjestämään esiopetukseen. Esiopetukseen osallistuvat myös ne 7-vuotiaat, joiden koulunkäynnin aloittamista on lykätty. Siihen voivat osallistua ne 5-vuotiaat, joille on tehty päätös pidennetystä oppivelvollisuudesta.

Lapset saavat esiopetusta aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Lapset saavat tänä aikana myös lounaan.

Esiopetukseen osallistuminen on perusopetuslain mukaan velvoittavaa. Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPargas stad
Palvelusta vastaaPargas stad
Alue Parainen
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Paraisten kaupunki
Päivitetty: 15.1.2020