suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Muuramen kunta

Esiopetus

  • Palvelu
  • 23 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Esiopetus on velvoittavaa (perusopetuslaki 1040/2014). Oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä vuotena lapsen on osallistuttava vuoden kestävään esiopetukseen tai muuhun esiopetuksen tavoitteet saavuttavaan toimintaan. Lapsen huoltajan on huolehdittava siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai muuhun esiopetuksen tavoitteet saavuttavaan toimintaan.

Esiopetuksen laajuus on vähintään 700 tuntia vuodessa, noin neljä tuntia päivässä. Lukukausi noudattelee pääosin kouluissa noudatettavia työ- ja loma-aikoja. Esiopetus on maksutonta. Esiopetuksen lisäksi mahdollisesti tarvittava varhaiskasvatus on maksullista.

Esikoululaisen saattoavustus/maksuton koulukuljetus

Esikoululaisella on oikeus oppilaan kuljettamista/saattamista varten myönnettävään riittävään avustukseen

jos lapsen esikoulumatka on 3,5 kilometriä pidempi taijos esikoulumatka lapsen ikä tai muut olosuhteet huomioon ottaen muuten muodostuu lapselle liian vaikeaksi, rasittavaksi tai vaaralliseksi.Muuramen kunnan koulukuljetuksien sovellusohjeet  (vahvistettu lapsi- ja perhepalveluiden lautakunnan kokouksessa 19.4.2016)

Muuramen kunnan kouluverkko Peda.net

Toimi näin

ESIOPETUKSEEN HAKEMINEN LUKUVUONNA 2017 - 2018 

(9.8.2017 - 31.5.2018)

Esiopetukseen haetaan 31.1.2017 mennessä Muuramen kunnan verkkosivuilta sähköisellä lomakkeella .

Esiopetus on velvoittavaa (perusopetuslaki 1040/2014) ja koskee vuonna 2011 syntyneitä lapsia ja pidennetyn oppivelvollisuuden piirissä olevia, vuonna 2012 syntyneitä lapsia. Lisäksi oikeus maksuttomaan esiopetukseen koskee niitä seitsemänvuotiaita, joiden perusopetuksen aloittamista on lykätty vuodella.

Mikäli lapsella on varhaiskasvatuslain mukainen oikeus esiopetusta täydentävään varhaiskasvatukseen, tulee kunnallista varhaiskasvatuspalvelua hakea Muuramen kunnan verkkosivuilta samassa yhteydessä erillisellä sähköisellä varhaiskasvatushakemuksella.

Esikoulukuljetusoikeus (jos matka yli 5 km tai muu kunnan päättämä alempi raja) lasketaan ensisijaisesta esiopetuspaikasta (lähipäiväkoti tai – koulu), ja se koskee pelkässä esiopetuksessa olevia lapsia.  Saattoavustus tai koulukuljetus myönnetään lapsi- ja perhepalveluiden lautakunnan päättämien periaatteiden mukaisesti. Saattoavustusta/koulukuljetusta haetaan erillisellä lomakkeella sen jälkeen, kun päätös esiopetuspaikasta on tullut. Lomake löytyy esiopetuksen/varhaiskasvatuksen nettisivuilta. Lomake palautetaan toukokuun loppuun mennessä varhaiskasvatuspalveluiden toimistoon.

Lisätietoja esiopetukseen ilmoittautumisesta saa päiväkodeista ja kunnan varhaiskasvatuspalveluiden internetsivuilta sekä varhaiskasvatuspalveluiden toimistosta.

VarhaiskasvatuspalvelutVirastotie 8, PL 140951 MUURAME

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetusikäiset eli 6-vuotiaat osallistuvat kunnan järjestämään esiopetukseen. Esiopetukseen osallistuvat myös ne 7-vuotiaat, joiden koulunkäynnin aloittamista on lykätty. Siihen voivat osallistua ne 5-vuotiaat, joille on tehty päätös pidennetystä oppivelvollisuudesta.

Lapset saavat esiopetusta aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Lapset saavat tänä aikana myös lounaan.

Esiopetukseen osallistuminen on perusopetuslain mukaan velvoittavaa. Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.

Perustiedot

Palvelusta vastaaMuuramen kunta
Palvelun toteuttaaMuuramen kunta
Alue Äänekoski, Hankasalmi, Jämsä, Joutsa, Jyväskylä, Kannonkoski, Karstula, Keuruu, Kinnula, Kivijärvi, Konnevesi, Kuhmoinen, Kyyjärvi, Laukaa, Luhanka, Multia, Muurame, Petäjävesi, Pihtipudas, Saarijärvi, Toivakka, Uurainen, Viitasaari
Palvelun kieletenglanti, suomi
Tekstistä vastaa: Muuramen kunta
Päivitetty: 23.4.2019