suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vesilahden kunta

Esiopetuksen opiskeluhuolto

  • Palvelu
  • Vesilahti
  • Julkinen palvelu

Opiskeluhuollossa korostuu kodin ja koulun välinen sujuva yhteistyö.

Opiskeluhuollon toiminta on

  • esioppilaan yksilökohtaista tukea
  • yhteisöllistä eli hyvinvointia edistävää toimintaa jokapäiväisessä arjessa ja esiopetuksen käytännöissä

Jokaisella koululla on oma opiskeluhuoltoryhmänsä. Opiskeluhuoltoryhmän keskeinen tehtävä on kouluyhteisön hyvinvoinnin ja turvallisuuden edistäminen. Opiske ...

Toimi näin

Jos olet huolissasi esiopetusikäisen lapsesi hyvinvoinnista, voit keskustella asiasta koulun henkilökunnan kanssa tai ottaa yhteyttä neuvolan terveydenhoitajaan, koulukuraattoriin tai -psykologiin.

Varaa esioppilaalle aika sähköisesti 1 lk:n kouluuntulotarkastukseen omalle terveydenhoitajalle.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetuksen oppilaalla on oikeus oppilashuoltoon eli huolenpitoon lapsen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista sekä yksilönä että osana ryhmää. Henkilökohtaisina palveluina esiopetukseen osallistuva lapsi voi saada neuvolan terveydenhoitopalveluja sekä psykologi- ja kuraattoripalveluja. Tarvittaessa lapsen tueksi kootaan monialainen asiantuntijaryhmä.

Oppilashuollon tavoitteena on luoda lapselle terve ja turvallinen oppimis- ja kasvuympäristö, tukea oppimista, lieventää ja ehkäistä oppimisen esteitä ja oppimisvaikeuksia, suojata mielenterveyttä ja ehkäistä syrjäytymistä.

Esiopetuksen oppilashuoltoa toteuttavat hyvintointialueen viranomaiset yhteistyössä lapsen vanhempien tai huoltajien ja lapsen itsensä kanssa.

Palvelun toteuttaa

Pirkanmaan hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Vesilahden kunta
Tekstistä vastaa: Vesilahden kunta
Päivitetty: 12.1.2023