suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pirkkalan kunta

Esiopetuksen oppilashuolto

  • Palvelu
  • Pirkkala
  • Julkinen palvelu

Pirkkalan kunnassa kaikille esi- ja perusopetuksen oppilaille tarkoitettu oppilashuolto järjestetään oppilashuoltosuunnitelman mukaisesti, ja siinä korostuu koulun ja kodin välinen sujuva yhteistyö. Oppilashuollon palveluita ovat kouluterveydenhuolto neuvolan järjestämänä palveluna, hammashuolto, koulupsykologin ja koulukuraattorin palvelut sekä kouluruokailu.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetuksen oppilaalla on oikeus oppilashuoltoon eli huolenpitoon lapsen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista sekä yksilönä että osana ryhmää. Henkilökohtaisina palveluina esiopetukseen osallistuva lapsi voi saada neuvolan terveydenhoitopalveluja sekä psykologi- ja kuraattoripalveluja. Tarvittaessa lapsen tueksi kootaan monialainen asiantuntijaryhmä.

Oppilashuollon tavoitteena on luoda lapselle terve ja turvallinen oppimis- ja kasvuympäristö, tukea oppimista, lieventää ja ehkäistä oppimisen esteitä ja oppimisvaikeuksia, suojata mielenterveyttä ja ehkäistä syrjäytymistä.

Esiopetuksen oppilashuoltoa toteuttavat kunnan viranomaiset yhteistyössä lapsen vanhempien tai huoltajien ja lapsen itsensä kanssa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPirkkalan kunta
Palvelusta vastaaPirkkalan kunta
Alue Pirkkala
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Pirkkalan kunta
Päivitetty: 16.9.2021