suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Naantalin kaupunki

Esiopetuksen oppilashuolto

  • Palvelu
  • Naantali
  • Julkinen palvelu

Esiopetuksen oppilashuolto Naantalissa

  • edistää lapsen hyvinvointia ja ehkäisee ongelmia ennalta
  • mahdollistaa varhaisen puuttumisen jo silloin kun huoli on vielä pieni
  • havaitsee lasten kehityksessä ja vanhemmuudessa ilmenevää tuen tarvetta
  • tarjoaa tukea lapsille ja vanhemmille.

Esiopetuksen oppilashuolto on moniammatillista yhteistyötä, johon osallistuvat varhaiskasvatuksen erityisopettajat (päiväkodeissa), sekä koulupsykologit ja -kuraattorit. Koulupsykologin tuki on tarkoitettu lapsille, joilla voi olla oppimisen, tarkkaavuuden tai tunne-elämän häiriöitä. Koulukuraattori puolestaan auttaa lapsia, joilla voi olla sosiaalisia tai tunne-elämän pulmia tai perheen tilanteessa tarvitaan sosiaalityön osaamista.

Toimi näin

Vanhemmat ja varhaiskasvatuksen henkilökunta voivat ottaa huolen syntyessä yhteyttä koulupsykologiin tai -kuraattoriin tai varhaiskasvatuksen erityisopettajiin.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetuksen oppilaalla on oikeus oppilashuoltoon eli huolenpitoon lapsen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista sekä yksilönä että osana ryhmää. Henkilökohtaisina palveluina esiopetukseen osallistuva lapsi voi saada neuvolan terveydenhoitopalveluja sekä psykologi- ja kuraattoripalveluja. Tarvittaessa lapsen tueksi kootaan monialainen asiantuntijaryhmä.

Oppilashuollon tavoitteena on luoda lapselle terve ja turvallinen oppimis- ja kasvuympäristö, tukea oppimista, lieventää ja ehkäistä oppimisen esteitä ja oppimisvaikeuksia, suojata mielenterveyttä ja ehkäistä syrjäytymistä.

Esiopetuksen oppilashuoltoa toteuttavat kunnan viranomaiset yhteistyössä lapsen vanhempien tai huoltajien ja lapsen itsensä kanssa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaNaantalin kaupunki
Palvelusta vastaaNaantalin kaupunki
Alue Naantali
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Naantalin kaupunki
Päivitetty: 24.9.2020