suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Mustasaaren kunta

Esiopetuksen oppilashuolto

  • Palvelu
  • Mustasaari
  • Julkinen palvelu

Yhteisöllinen oppilashuolto:

Oppilashuolto on tärkeä osa perusopetuksen toimintakulttuuria. Yhteisölliseen oppilashuoltoon kuuluvat kouluyhteisön ja oppilasryhmien hyvinvoinnin seuranta, arviointi ja kehittäminen.

Yksilökohtainen oppilashuolto:

Yksilökohtaisella oppilashuollolla tarkoitetaan kouluterveydenhuoltopalveluja sekä psykologin ja kuraattorin palveluja, joita oppilaalle annetaan, sekä monialaista oppilashuoltoa, joka koskee yksittäistä oppilasta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetuksen oppilaalla on oikeus oppilashuoltoon eli huolenpitoon lapsen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista sekä yksilönä että osana ryhmää. Henkilökohtaisina palveluina esiopetukseen osallistuva lapsi voi saada neuvolan terveydenhoitopalveluja sekä psykologi- ja kuraattoripalveluja. Tarvittaessa lapsen tueksi kootaan monialainen asiantuntijaryhmä.

Oppilashuollon tavoitteena on luoda lapselle terve ja turvallinen oppimis- ja kasvuympäristö, tukea oppimista, lieventää ja ehkäistä oppimisen esteitä ja oppimisvaikeuksia, suojata mielenterveyttä ja ehkäistä syrjäytymistä.

Esiopetuksen oppilashuoltoa toteuttavat kunnan viranomaiset yhteistyössä lapsen vanhempien tai huoltajien ja lapsen itsensä kanssa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaMustasaaren kunta
Palvelusta vastaaMustasaaren kunta
Alue Mustasaari
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Mustasaaren kunta
Päivitetty: 10.6.2020