suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Esiopetuksen oppilashuolto

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Liedon kunta
Alue: Lieto
Palvelun kieli: suomi

Oppilashuollolla edistetään lapsen hyvinvointia yhteistyössä vanhempien kanssa ja se toteutetetaan ensisijaisesti ennaltaehkäisevänä. Esiopetuksen oppilashuolto käsittää sekä yksilöllisen että yhteisöllisen tuen. Koko esiopetusryhmän henkilöstö osallistuu jokapäiväiseen oppilashuoltotyähän välittävinä ja turvallisina aikuisina.

Oppilashuollon suunnittelusta, kehittämisestä, ohjauksesta ja arvioinnista vastaa monialainen oppilashuollon ohjausryhmä.


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.


Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetuksen oppilaalla on oikeus oppilashuoltoon eli huolenpitoon lapsen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista sekä yksilönä että osana ryhmää. Henkilökohtaisina palveluina esiopetukseen osallistuva lapsi voi saada neuvolan terveydenhoitopalveluja sekä psykologi- ja kuraattoripalveluja. Tarvittaessa lapsen tueksi kootaan monialainen asiantuntijaryhmä.

Oppilashuollon tavoitteena on luoda lapselle terve ja turvallinen oppimis- ja kasvuympäristö, tukea oppimista, lieventää ja ehkäistä oppimisen esteitä ja oppimisvaikeuksia, suojata mielenterveyttä ja ehkäistä syrjäytymistä.

Esiopetuksen oppilashuoltoa toteuttavat kunnan viranomaiset yhteistyössä lapsen vanhempien tai huoltajien ja lapsen itsensä kanssa.


Palvelun toteuttaa: 
Liedon kunta