suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kangasniemen kunta

Esikoululaisten varhaiskasvatus

  • Palvelu
  • Kangasniemi
  • Julkinen palvelu

Esikoululaiset kuuluvat vielä varhaiskasvatuksen piiriin, joten he voivat hakea täydentävän varhaiskasvatuksen hoitopaikkaa. Esikoululaisen tarvitsema aamu-, iltapäivä-, ilta- ja viikonloppuhoito on täydentävää varhaiskasvatusta. Esiopetusta annetaan alakoulussa aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Esikoulua on ma-pe neljä tuntia päivässä (keskustaajama klo 8.30-12.30 tai kyläkoulut klo 8.00-12.00), minkä jälkeen lapset joko lähtevät kotiin tai he siirtyvät täydentävään varhaiskasvatukseen.

Otto Mannisen koululla aamu- ja iltapäivätoimintaa järjestää Pikkuväki ry.

Toimi näin

Varhaiskasvatuspaikkaa haetaan eDaisy - sähköisen asioinnin kautta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Esiopetus on maksutonta, mutta päivähoito on maksullista.

Maksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoitopäivien pituus.

Asiakasmaksu määräytyy perheen jatkuvien veronalaisten ja verosta vapaiden tulojen (bruttotulot) mukaan. Lisätietoa maksuista saa varhaiskasvatuksen kunnan verkkosivuilta.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetusta annetaan aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Jos lapsi osallistuu esiopetukseen päiväkodissa, opetuksen jälkeinen iltapäivä on normaalia päiväkotitoimintaa. Alakoulussa järjestettävän esiopetuksen jälkeen lapset joko haetaan kotiin tai he siirtyvät saatettuina päiväkotiin tai esimerkiksi kerhoihin.

Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.

Perustiedot

Palvelusta vastaaKangasniemen kunta
Palvelun toteuttaaKangasniemen kunta
Alue Kangasniemi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kangasniemen kunta
Päivitetty: 2.10.2019