suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kiuruveden kaupunki

Esikouluikäisten täydentävä varhaiskasvatus ja kerhotoiminta

  • Palvelu
  • Kiuruvesi
  • Julkinen palvelu

Esiopetusta täydentävä kerhotoiminta on suunnitelmallista toimintaa, joka rinnastetaan varhaiskasvatuslain mukaiseen leikkitoimintaan. Esioppilaiden kerhotoiminnan keskeisenä tavoitteena on lapsen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin, kasvun ja oppimisen tukeminen sekä

pohjan luominen koululaiseksi kasvamiselle.

Kerhotoimintaa järjestetään yhteistyössä esiopetuksen kanssa samoissa tiloissa esiopetuksen kanssa.

Toimi näin

Kerhoihin haetaan lukuvuosittain. Ensisijaisesti toimintaan haetaan sähköisesti osoitteessa www.kiuruvesi.fi/palvelut/varhaiskasvatuspalvelut.

Jos sähköinen haku ei onnistu paperisen lomakkeen saat päiväkoti Kimpasta, Satumetsän päiväkodilta sekä kaupungin monipalvelupisteestä. Kerhotoimintaan valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä vapaiden paikkojen mukainen määrä lapsia. Lapset, jotka eivät mahdu kerhoon, voivat jäädä jonottamaan vapautuvia paikkoja. Kerhopaikan myöntää kerhoista vastaava varhaiskasvatuksen esimies. Vanhemmat saavat kirjallisen päätöksen kerhopaikasta. Päätös tulee kesäkuun aikana.

Kenelle ja millä ehdoin

Esiopetuksen kerhotoiminta on vapaaehtoista ja maksullista. Perhe, joka käyttää kerhotoiminnan ei samanaikaisesti ole oikeutettu päiväkotihoitoon tai yksityisenhoidontuen käyttöön. Kerhotoimintaa järjestetään vain esiopetuspäivinä. Huoltajilla on mahdollisuus halutessaan hakea lapselleen päivähoitopaikkaa koulujen loma-ajoiksi. Kerhotoiminnassa oleville esioppilaille ei järjestetä koulukuljetuksia. Kunnan vakuutukset ovat voimassa toiminta-aikana.

Kerhotoiminnan maksu peritään kuukausittain. Kerhomaksu on Kiuruveden opetuslautakunnan hyväksymä maksu. Kerhomaksu sisältää materiaalikulut

ja toiminnan. Kerhomaksujen takaisinperinnästä säädetään kuten varhaiskasvatusmaksuista.

Palvelu on maksullinen.

Kerhotoiminnan maksu peritään kuukausittain. Kerhomaksu on Kiuruveden opetuslautakunnan hyväksymä maksu. Kerhomaksu sisältää materiaalikulut ja toiminnan. Kerhomaksujen takaisinperinnästä säädetään kuten varhaiskasvatusmaksuista.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKiuruveden kaupunki
Palvelusta vastaaKiuruveden kaupunki
Alue Kiuruvesi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kiuruveden kaupunki
Päivitetty: 15.10.2021