suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pellon kunta

Erityisvarhaiskasvatus

  • Palvelu
  • Pello
  • Julkinen palvelu

Lapsen tuen tarve kirjataan varhaiskasvatusuunnitelmaan. Työhön voi vanhempien ja henkilöstön lisäksi osallistua esim. psykologi, erityislastentarhanopettaja, puhe-, fysio- tai toimintaterapeutti.

Toimi näin

Lapsen mahdollinen tuen tarve selvitetään varhaiskasvatussuunnitelmaa laadittaessa. Työhön voi vanhempien ja henkilöstön lisäksi osallistua esim. psykologi, puheterapeutti tai toimintaterapeutti.

Varhaiskasvatuspaikkaa haetaan varhaiskasvatushakemuksella. Vanhempien tulee hakea päiväkotipaikkaa lapselle viimeistään neljä kuukautta ennen päivähoidon aloittamista. Päivähoitoon voi hakea ympäri vuoden. Hakemuksen voi tehdä kunnan www-sivuilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Joissain tapauksissa erityisvarhaiskasvatus voi olla maksutonta.

Maksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja varattu hoitoaika.

Tausta ja lainsäädäntö

Jos lapsenne tarvitsee erityistä hoitoa ja kasvatusta fyysisen syyn tai tietoihin, taitoihin, tunne-elämään tai sosiaaliseen kehitykseen liittyvän syyn takia, kunta pyrkii löytämään lapselle sopivan hoitopaikan.

Erityisvarhaiskasvatus voi olla eriytettyä pienryhmätoimintaa tai osa muuta päiväkoti- ja varhaiskasvatustoimintaa. Erityisvarhaiskasvatuksessa on usein mukana erityislastentarhanopettaja. Erityisvarhaiskasvatuksessa voidaan tehdä monialaista yhteistyötä terveydenhoitajien, terveyskeskuspsykologien, sosiaalityöntekijöiden, musiikkiterapeuttien, toimintaterapeuttien, puheterapeuttien, perheneuvolan, lastenpsykiatrian ja koulun kanssa.

Perustiedot

Palvelusta vastaaPellon kunta
Palvelun toteuttaaPellon kunta
Alue Pello
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pellon kunta
Päivitetty: 12.6.2019