suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Erityisvarhaiskasvatus

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Keminmaan kunta
Alue: Keminmaa
Palvelun kieli: suomi

Jos lapsi tarvitsee erityistä hoitoa ja kasvatusta fyysisen syyn tai tietoihin, taitoihin, tunne-elämään tai sosiaaliseen kehitykseen liittyvän syyn takia, kunta pyrkii löytämään lapselle sopivan hoitopaikan.

Erityisvarhaiskasvatus voi olla eriytettyä pienryhmätoimintaa tai osa muuta päiväkoti- ja varhaiskasvatustoimintaa. Erityisvarhaiskasvatuksessa on usein mukana erityislastentarhanopettaja.


Toimi näin

Lapsen mahdollinen tuen tarve selvitetään varhaiskasvatussuunnitelmaa laadittaessa. Työhön voi vanhempien ja henkilöstön lisäksi osallistua esim. psykologi, puheterapeutti tai toimintaterapeutti.

Lapsi saa tukea yksilöllisesti, juuri niin pitkään kuin hän tarvitsee. Samankaltainen tuki voi jatkua koulussakin. Tarkoitus on vahvistaa lapsen oppimisvalmiuksia ja luottamusta omiin kykyihin, jotta koulun aloitus sujuisi mahdollisimman mukavasti ja lapsen halu oppia uusia asioita säilyisi.

Toivomme, että otatte rohkeasti yhteyttä lastanne koskevissa asioissa erityislastentarhanopettajiin:

Katariina Tuovinen (elto) p. 040 648 2808, katariina.tuovinen@keminmaa.fi

Anni-Leena Breilin (elto) p. 040 163 2460, anni-leena.breilin@keminmaa.fi


Kenelle ja millä ehdoin

Tukea voi tarvita esimerkiksi lapsi

  • jonka kehityksestä vanhemmat tai varhaiskasvatuksen/ esiopetuksen henkilökunta ovat huolissaan,
  • jolla on puheenkehityksen viivästymää,
  • jolla on sosiaalisia vaikeuksia
  • jonka jollakin kehitysalueella ilmenee kuntoutuksen tarve.

Palvelu on maksullinen.

Joissain tapauksissa erityisvarhaiskasvatus voi olla maksutonta.


Tausta ja lainsäädäntö

Jos lapsenne tarvitsee erityistä hoitoa ja kasvatusta fyysisen syyn tai tietoihin, taitoihin, tunne-elämään tai sosiaaliseen kehitykseen liittyvän syyn takia, kunta pyrkii löytämään lapselle sopivan hoitopaikan.

Erityisvarhaiskasvatus voi olla eriytettyä pienryhmätoimintaa tai osa muuta päiväkoti- ja varhaiskasvatustoimintaa. Erityisvarhaiskasvatuksessa on usein mukana erityislastentarhanopettaja. Erityisvarhaiskasvatuksessa voidaan tehdä monialaista yhteistyötä terveydenhoitajien, terveyskeskuspsykologien, sosiaalityöntekijöiden, musiikkiterapeuttien, toimintaterapeuttien, puheterapeuttien, perheneuvolan, lastenpsykiatrian ja koulun kanssa.


Palvelun toteuttaa: 
Keminmaan kunta