suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Porvoon kaupunki

Erityisopetus

  • Palvelu
  • Porvoo
  • Julkinen palvelu

Erityisopetus on yksi oppilaille tarjottavista tukimuodoista. Oppilas voi saada erityisopetusta osa-aikaisesti muun opetuksen yhteydessä tai osittain tai kokonaan erityisopetusluokalla.

Osa-aikaista erityisopetusta annetaan oppilaille, joilla on esimerkiksi kielellisiä tai matemaattisiin taitoihin liittyviä vaikeuksia, oppimisvaikeuksia yksittäisissä oppiaineissa, vaikeuksia opiskelutaidoissa, sosiaalisissa taidoissa tai koulunkäynnissä.

Osa-aikaista erityisopetusta annetaan oppilaan omalla koululla.

Erityisopetus voidaan järjestää Porvoon kaupungin yhteisissä pienluokissa, joita on sijoitettu eri kouluihin. Opetusta annetaan pienluokilla enintään kymmenen oppilaan ryhmässä.

Opettajana toimii erityisluokanopettaja apunaan koulunkäynninohjaaja. Erityisluokille hakeudutaan keväisin maaliskuun loppuun mennessä.

Oppimista tukevilla pienluokilla opetetaan lapsia ja nuoria, jotka tarvitsevat erityistä tukea laajojen oppimisvaikeuksien, vammautumisen, sairauden, kehityksen viivästymisen tai tunne-elämän vaikeuksien vuoksi.

Oppimista tukevia luokkia on tällä hetkellä Peipon koulussa (vuosiluokat 1–4), Keskuskoulussa (vuosiluokat 1–6) sekä Pääskytien koulussa (vuosiluokat 5–9).

Sopeutumista tukevat pienluokat on tarkoitettu sosiaalisesti sopeutumattomille ja/tai tunne-elämältään häiriintyneille oppilaille.

Keskuskoulussa toimii kolme sopeutumista tukevaa ryhmää vuosiluokille 1–6 sekä Pääskytien ja Linnajoen kouluissa yhteensä neljä ryhmää vuosiluokille 7–9.

Albert Edelfeltin koulussa järjestetään opetusta kehitysvammaisille oppilaille vuosiluokilla 1–9. Koulussa toimii myös kehitysvammaisten autististen oppilaiden luokka.

Koulun kanssa samoissa tiloissa toimii erityispäivähoitoa tarjoava Tulliportin päivähoito, joka tarjoaa kehitysvammaisille oppilaille aamu- ja iltapäivähoitoa sekä päivähoitoa koulujen loma-aikoina.

Lisätietoa löytyy Porvoon kaupungin verkkosivuilta (Näin asioit-välilehti).

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPorvoon kaupunki
Palvelusta vastaaPorvoon kaupunki
Alue Porvoo
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Porvoon kaupunki
Päivitetty: 31.5.2022