suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Raahen kaupunki

Erityisnuorisotyö ja ehkäisevä työ

  • Palvelu
  • Raahe
  • Julkinen palvelu

Erityisnuorisotyö on raahelaisten nuorten tarpeista lähtevää sosiaalista nuorisotyötä, joka kohdistuu erityistä tukea tarvitseviin nuoriin. Tarkoituksena on auttaa ja tukea nuorta ongelmallisissa tilanteissa tai muissa eteen tulevissa elämän solmukohdissa nuorisotyöllisin työmenetelmin. Erityisnuorisotyö on myös päihdehoitoa nuorille, joilla on riippuvuusongelma.

Nuorisotoimen ehkäisevä päihdetyö kohdentuu riskiryhmiin pienryhmätoiminnan avulla sekä yleiseen ehkäisyyn erilaisten ehkäisevän työn kampanjoiden kautta. Tarkoituksena on tarjota asianmukaista ja oikeaa päihdetietoa, nostaa päihdekokeilujen aloitusikää sekä ylläpitää arvokeskustelua päihteistä. Joka vuosi Raahen nuorisotoimi järjestää kuutosluokkalaisille laajan Mietippä Ite – ehkäisevän työn kokonaisuuden, johon sisältyy päihdetietouden lisäksi paljon elämäntaitoja tukevia elementtejä. Kokonaisuus alkaa kun oppilaat ovat kuutosluokan keväällä ja jatkuu ala- ja yläkoulujen nivelvaiheen yli aina seitsemännen luokan syksyyn.

Yhteistyötä tehdään laajasti eri toimijoiden kanssa mm. oppilashuollon, sosiaalitoimen lastensuojelun, perusopetuksen, toisen asteen oppilaitosten, koululais- ja opiskelijaterveydenhuollon, päihdetyöryhmä Verkon, päihdehuollon ja eri hankkeiden kanssa.

Toimi näin

Mikäli sinulla on herännyt huoli omasta tai läheisesi päihteiden käytöstä tai pelaamisesta, ota yhteyttä erityisnuorisotyön ohjaajaan. Voit ottaa yhteyttä myös silloin, jos tarvitset arjessa kodin ulkopuolisen aikuisen tukea.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu alle 29-vuotiaille.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRaahen kaupunki
Palvelusta vastaaRaahen kaupunki
Alue Raahe
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Raahen kaupunki
Päivitetty: 23.11.2021