suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kalajoen kaupunki

Erityisliikuntapalvelut

  • Palvelu
  • Kalajoki
  • Julkinen palvelu

Erityisryhmien liikunnalla (erityisliikunta, soveltava liikunta) tarkoitetaan sellaisten henkilöiden liikuntaa, joilla on vamman, sairauden tai muun toimintakyvyn heikentymisen tai sosiaalisen tilanteen vuoksi vaikea osallistua yleisesti tarjolla olevaan liikuntaan ja joiden liikunta vaatii soveltamista ja erityisosaamista. Erityisryhmien liikunnan määritelmä tarkoittaa erityisesti vammaisia, pitkäaikaissairaita sekä yli 65-vuotiaita henkilöitä.

Yli 65-vuotiaiden ei tarvitse erikseen hakea erityisliikuntakorttia. Alennukseen oikeuttaa Kela-kortin esittäminen uimahallissa ja kuntosaleilla.

Erityisliikuntakortti oikeuttaa alennukseen uimahallin ja kuntosalin käyttömaksusta. Erityisliikuntakortin haltijalle uimalipun omavastuu on 3,50 € / kerta kylpylä Sanifanissa ja kuntosalin 3 € / kerta kuntosali Gofit. Keskustassa kuntosali Asema omavastuu 3 € / kerta. Himangalla kuntosali GS-Center omavastuu 3 € / kerta. Kortti oikeuttaa vaihtoehtoisesti uimahallin tai kuntosalin käyttöön yhden kerran viikossa.

Toimi näin

Erityisliikuntakortin hakeminen

Korttia haetaan täyttämällä hakemuslomake. Täytäthän huolellisesti lomakkeen kaikki kohdat. Merkitse lomakkeeseen Kela-korttisi takapuolella oleva, erityiskorvattavia lääkkeitä varten myönnetty tunnus, tai liitä mukaan jäljennös lääkärintodistuksesta. Kun haet lääkärintodistusta, ota mukaan myöntämisperusteet ja näytä ne lääkärillesi.

Kortin myöntämisperusteina ovat Kela-kortissa oleva, erityiskorvattavia lääkkeitä varten myönnetty tunnus ja lääketieteelliset lausunnot. Kortin myöntämisen perusteet ovat voimassa toistaiseksi ja niitä tarkistetaan vuosittain. Joidenkin asiakkaiden on mahdollista saada avustaja maksutta mukaan uimahalliin. Avustajan nimi merkitään erityisliikuntakorttiin.

Hakemus voidaan jättää kaupungin liikuntatoimistoon tai kaupungintalon infopisteeseen. Jos haet erityisliikuntakorttia perusteena Kela-kortin tunnus,esitä hakemusta jättäessäsi Kelakortti. Liitä hakemukseen korttia varten tarvittava passikuva tai muu vastaava valokuva. Niille, joilla on oikeus korttiin, toimitetaan kuvallinen erityisliikuntakortti postitse.

Perustiedot

Palvelusta vastaaKalajoen kaupunki
Palvelun toteuttaaKalajoen kaupunki
Alue Kalajoki
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kalajoen kaupunki
Päivitetty: 18.6.2019