suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä

Erikoissairaanhoidon poliklinikka palvelut

  • Palvelu
  • 3 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Raahen sairaalassa palvelee sisätauti-, kirurgian, kipu-, lastentautien, äitiys- ja naistentautien, sekä korva-, nenä- ja kurkkutautien poliklinikka.

DIABETESPOLIKLINIKKA

Tarjoaa palvelua tyypin 1 sekä tyypin 2 diabeetikoille. Lasten diabeteshoito on järjestetty OYS:n lastentautien poliklinikalla.

KIPUPOLIKLINIKKA

Hoidetaan kroonisista kivuista kärsiviä potilaita. Teemme kokonaisvaltaisen tilannearvion ja etsimme sopivia kivunhallintakeinoja. Haastavissa tapauksissa ratkaisuja mietitään kiputyöryhmässä. Poliklinikallamme on mindfulness -kivunhallintaryhmä.

KIRURGIAN POLIKLINIKKA

Poliklinikalla tutkitaan ja hoidetaan yleiskirurgia-, gastro-, ortopedia-, verisuoni-, urologia-, lasten- ja neuro- potilaita. Lisäksi tehdään haavanhoitoja, pieniä toimenpiteitä, ENMG-, rannekanava- ja urologisia tutkimuksia.

SISÄTAUTIPOLIKLINIKKA

Poliklinikalla tutkitaan ja hoidetaan erikoissairaanhoitoa vaativia potilaita. Yleisimpiä sairausryhmiä ovat sydän- ja verisuonisairaudet, ruoansulatuskanavan sairaudet ja endokrinologiset sairaudet.

KORVA-, NENÄ- JA KURKKUTAUTIEN POLIKLINIKKA

Poliklinikalla tutkitaan erikoisalan sairauksia. Käytettävissä on modernit tähystyslaitteistot, radiotaajuus- ja laservälineistö. Poliklinikalla työskentelee myös audionomi. Audionomi tekee kuulontutkimuksia, korvakappaleen mallinottoa ja antaa kuulokojeen käytön- ja huollon ohjausta sekä ensikäyttäjien kuulokojeen sovituksia ja kojesäätöjä.

LASTENTAUTIEN POLIKLINIKKA

Vastaanotoilla hoidetaan lapsia ja nuoria, jotka tarvitsevat erikoissairaanhoidon avohoitopalveluja. Vastaanotoille tullaan sairauden diagnoosin määrittämisen, hoidon ja/tai seurannan vuoksi. Näiden lisäksi myös lapsen ja nuoren kasvun, kehityksen ja omatoimisuuden tukeminen sekä vanhempien ohjaaminen ovat osa poliklinikan toimintaa. Lisäksi annetaan siedätyshoitoja ja tehdään pediatriskardiologisia tutkimuksia (sydämen ultraäänitutkimus).

NAISTENTAUTIEN POLIKLINIKKA

Tarjoaa gynekologista erikoissairaanhoitoa ja tutkimusta. Siellä tutkitaan ja hoidetaan erilaisten gynekologisten ongelmien mm. vuotohäiriöiden, alavatsakipujen ja papa-muutosten vuoksi hoitoon hakeutuvia naisia.

ÄITIYSPOLIKLINIKKA

Tarjoaa raskaudenaikaista tutkimusta ja seurantaa mm rakenne- ja muita raskaudenaikaisia UÄ–tutkimuksia sekä riskiraskauksien seurantaa.

Äitiyspoliklinikan yhteydessä toimii myös synnytyspelkopoliklinikka. Tavallisia hoitoon tulon syitä ovat mm. kohonnut verenpaine, kaksosraskaus, ennenaikaiset supistukset tai synnytystapa-arvio.

Toimi näin

Kaikki poliklinikat ovat lähetepoliklinikoita ja toimivat ajanvarauksella. Ajanvarauksesta ilmoitetaan potilaille kirjeitse.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRaahen seudun hyvinvointikuntayhtymä
Palvelusta vastaaRaahen seudun hyvinvointikuntayhtymä
Alue Pyhäjoki, Raahe, Siikajoki
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä
Päivitetty: 10.12.2020