suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Parkanon kaupunki

Ensikotitoiminta

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Ensikotiin saavutaan odotusaikana tai vauvan syntymän jälkeen. Vauvaperheen vaikeudet voivat liittyä elämän kriiseihin, vauvan tuomaan muutokseen, vanhemmuuden opetteluun, vanhempana jaksamiseen, mielenvireyteen, taloushuoliin tai päihteisiin. Myös hyvin nuoret vanhemmat voivat tarvita erityistä tukea.

Ensikodissa äiti tai molemmat vanhemmat saavat tukea jo ennen lapsen syntymää, vauva-aikana ja ...

Toimi näin

Ota yhteyttä Parkanon kaupungin sosiaalipalveluihin.

Tausta ja lainsäädäntö

Ensikoti tarjoaa tukea vaikeuksissa oleville vauva- ja lapsiperheille. Vaikeudet voivat liittyä elämän kriiseihin, vauvan tuomaan muutokseen, vanhemmuuden opetteluun, vanhempana jaksamiseen, mielenvireyteen, taloushuoliin tai päihteisiin. Myös hyvin nuoret vanhemmat voivat tarvita erityistä tukea.

Ensikodissa äiti tai molemmat vanhemmat saavat tukea jo ennen lapsen syntymää, vauva-aikana ja pikkulapsivaiheessa. Perhe voi asua ensikodissa jonkin aikaa, tavallisesti muutamia kuukausia. Palveluita voi käyttää myös kotona asuen. Ensikodin vastuuhenkilöt opastavat perhettä uudessa elämänvaiheessa ja ohjaavat tarvittaessa myös muiden sosiaali- ja terveyspalvelujen pariin.

Ensikotityö perustuu aina yksilölliseen hoitosuunnitelmaan. Sen laatimiseen osallistuvat perhe, ensikodin työntekijät, lastensuojeluviranomaiset ja muut mahdolliset yhteistyötahot. Hyvinvointialue päättää asiakkaan lähettämisestä ensikotiin ja maksaa ensikodille palveluista. Ensikoteja ylläpitävät Ensi- ja turvakotien liiton jäsenyhdistykset.

Palvelun toteuttaa

Parkanon kaupunki

Palvelusta vastaa

Parkanon kaupunki
Tekstistä vastaa: Parkanon kaupunki
Päivitetty: 20.10.2022