suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kymsote

Ensihoitopalvelu

  • Palvelu
  • 6 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Ensihoidon toiminta tapahtuu pääosin terveydenhuollon hoitolaitosten ja sairaaloiden ulkoupuolella, mm:

-asiakkaiden kotona

- ulkona, mm. maanteillä, maastossa, sisävesialueilla ja niiden saaristoissa, Suomenlahden saaristossa, Satama-alueilla ja laivoissa

- työpaikoilla

- hoiva- ja hoitolaitokset

- kiireelliset, matkan aikana hoitoa- ja valvontaa vaativat sairaaloiden väliset siirtokuljetukset

Ensihoito tuottaa kiireellisen hoidon tarpeen arvioinnin ja kiireellisen, jopa henkeä pelastavan ensihoidon. Ensihoito tekee myös ns. kiireettömiä tehtäviä, joissa tehdään myös hoidontarpeen arviointia, hoidetaan potilasta, kuljetetaan ja/ tai järjestellään muuten hoitoa ensihoidon toimesta.

Ensihoidon toteuttamiseksi tehdään yhteistyötä mm. pelastuslaitoksen, rajavartiolaitoksen, meripelastusyhdistyksen, poliisin ja sosiaalitoimen kanssa.

Ensihoidon palvelutuotanto on toteutettu yhteistyössä Kymenlaakson pelastuslaitoksen, Nine9Lives Oy:n ja Medgroup ensihoidon kanssa. Ensihoidon kenttäjohtotoiminta on toteutettu sairaanhoitopiirin omana toimintana.

Toimi näin

Soitto hätäkeskus 112.

Kenelle ja millä ehdoin

Asiakas tai hätäilmoituksen toisen puolesta tekevä henkilö soittaa aina ensihoidon tarpeesta hätäkeskukseen, puh: 112. Hätäkeskus tekee ensihoidon resurssien hälyttämisratkaisun valtakunnallisen riskinarvio-ohjeistuksen perusteella.

Ensihoidon hälyttämistarpeen hätäkeskukseen voi aktivoida myös uusien ajoneuvojen hälytystekniikka eCall, joka hälyttää automaattisesti oman keskuksensa kautta hätäkeskukseen esimerkiksi silloin kun ajoneuvon turvatyynyt laukeavat. Näihin hälytyksiin on alueelle luotu ns. liikenneonnettomuusvaste, jolloin hätäkeskus lähettää ensiohoidon, pelastuslaitoksen ja poliisin ajoneuvon tietojärjestelmän ilmaisemaan osoitteeseen.

Palvelu on maksullinen.

Kuljetukseen johtaneesta palvelutarpeen arviosta ja ensihoidosta maksetaan KELA:n edellyttämä kuljetuksen omavastuuosuus.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Palvelusta vastaaKymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Alue Hamina, Kotka, Kouvola, Miehikkälä, Pyhtää, Virolahti
Palvelun kieletsuomi, englanti, ruotsi
Tekstistä vastaa: Kymsote
Päivitetty: 16.4.2020