suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio: Jämsän kaupunki

Ensiapu- ja kriisipäivystys

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu
Alue: Jämsä, Kuhmoinen
Palvelun kieli: suomi

Terveydenhuollon ensiapu ja päivystys on avoinna 24 h/vrk. Tehostetumpaa hoitoa tarvitsevat ohjataan TAYS:n Acutan/KSKS:n palveluihin pääosin lähetteellä.

Ympärivuorokautisessa suun terveydenhuollon päivystyksessä huolehditaan esimerkiksi potilaan kiireellisestä pääsystä leikkaushoitoon. Päivystykseen tule hakeutua myös kiireistä hoitoa vaativien suu-, leuka- ja hammastapaturmien sekä äkillisen turvotuksen, tulehduksen tai kuumeen takia. Jos suu- tai hammasleikkauksen jälkeen ilmenee voimakasta verenvuotoa, on syytä hakeutua päivystykseen. Tavanomainen hammassärky ja esimerkiksi lohkeamat hoidetaan arkena päiväsaikaan.

Sosiaalipäivystys on akuuteissa, sosiaalisissa kriisi ja hätätilanteissa välittömän avun tarpeeseen vastaava palvelu, joka auttaa etenkin lastensuojelun akuuteissa ongelmatilanteissa.


Toimi näin

Jämsän hammashuollon arkipäivystys on tarkoitettu kiireellistä hoitoa vaativia tapauksia varten. Hoitoajan saa samana päivänä. Aika varataan keskitetyn ajanvarauksen kautta.

Kriisi- ja sosiaalipäivystys

Sosiaalitoimistojen aukioloaikoina kuntien sosiaalipäivystys hoidetaan kunkin kunnan sosiaalitoimessa.

Jyväskylän sosiaalipäivystysyksikkö auttaa iltaisin, öisin ja viikonloppuisin, kun tarvitaan kiireellistä sosiaalityön apua perheen kriisi- tai hätätilanteissa.

Yksikkö hoitaa Hankasalmen, Joutsan, Jyväskylän, Jämsän, Keuruun, Konneveden, Kuhmoisten, Laukaan, Luhangan, Multian, Muuramen, Petäjäveden, Toivakan, Uuraisten ja Äänekosken virka-ajan ulkopuolisen päivystyksen.

Päivystykseen kannattaa ottaa yhteyttä silloin, kun asia ei voi odottaa seuraavaan arkipäivään. Kiireellisissä tilanteissa yhteydenotto kannattaa tehdä aina hätäkeskukseen.

Arkipäivisin virka-aikaan tulee ottaa yhteyttä oman kunnan sosiaalipalveluihin.


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.


Palvelun toteuttaa: 
Jämsän kaupunki
Jämsän Terveys Oy (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)