suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä PSHP

Endokrinologian palvelut

  • Palvelu
  • 24 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Tampereen yliopistollisessa sairaalassa (Tays) tutkitaan ja hoidetaan potilaita, joilla on endokrinologisia eli hormoneja tuottavien elinten sairauksia. Näitä ovat muun muassa kilpirauhasen, lisäkilpirauhasten, aivolisäkkeen, lisämunuaisten ja kivesten sairaudet, diabetes, aineenvaihduntasairaudet ja osteoporoosi. Taysin endokrinologian poliklinikka vastaa myös vaikeiden syömishäiriöiden elimellisestä toteamisesta ja hoidosta sekä diabeetikoiden jalkaterapiasta.

Suurinta osaa endokrinologisista sairauksista hoidetaan terveyskeskuksissa. Taysissa hoidetaan potilaat, joiden sairauden tai oireilun syyn selvittäminen vaatii endokrinologista erikoisosaamista tai moniammatillista yhteistyötä esimerkiksi kirurgien, gynekologien, silmälääkärien ja nefrologien kanssa. Tällaisia ovat esimerkiksi diabeetikot, joilla on diabeteksen lisäsairauksia, insuliinipumppuhoito tai muu Taysin seurantaa vaativa tila tai sairaus.

Tays vastaa myös kilpirauhasen liikatoiminnan ja silmäoireyhtymän sekä lisäkilpirauhasten, aivolisäkkeen, lisämunuaisten ja kivesten sairauksien, neuroendokriinisten kasvainten ja monikasvainoireyhtymien selvittelystä ja hoidosta.

Kenelle ja millä ehdoin

Endokrinologian erikoissairaanhoidon palveluihin tarvitaan lääkärin lähete.

Palvelu on maksullinen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä PSHP
Palvelusta vastaaPirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä PSHP
Alue Akaa, Akaa, Hämeenkyrö, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Ikaalinen, Jämsä, Juupajoki, Juupajoki, Kangasala, Kangasala, Kihniö, Kihniö, Kuhmoinen, Lempäälä, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Mänttä-Vilppula, Nokia, Nokia, Orivesi, Orivesi, Pälkäne, Pälkäne, Parkano, Parkano, Pirkkala, Pirkkala, Punkalaidun, Ruovesi, Ruovesi, Sastamala, Sastamala, Tampere, Tampere, Urjala, Urjala, Valkeakoski, Valkeakoski, Vesilahti, Vesilahti, Virrat, Virrat, Ylöjärvi, Ylöjärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä PSHP
Päivitetty: 20.8.2019