suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tervon kunta

Elintarvikehuoneistohakemus

  • Palvelu
  • 6 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Elintarvikehuoneistohakemus on jätettävä sijaintikunnan elintarvikevalvontaviranomaiselle. Laitoshyväksyntä vaaditaan toimijoilta jotka käsittelevät eläimistä saatavia elintarvikkeita eikä toiminta ole riskeiltään vähäistä. Myös toiminnan keskeyttämisestä, toiminnanharjoittajan vaihtumisesta tai toiminnan lopettamisesta on ilmoitettava valvontaviranomaiselle. Laitoksen toimintaa ei saa aloittaa tai muuttaa ilman viranomaisen hyväksyntää. Liikkuvan laitoksen hyväksyy sen kunnan viranomainen jonka valvonta-alueella toiminta aloitetaan.

Toimi näin

Täytä elintarvikelain mukainen huoneistohakemus ja toimita se kahtena kappaleena elintarvikevalvontaviranomaiselle hyvissä ajoin ennen toiminnan aloittamista. Liitä mukaan soveltuvat liitteet, riippuen toiminnasta. Kunnan valvontaviranomainen tekee tiloista ja toiminnoista hyväksymispäätöksen.

Kenelle ja millä ehdoin

Toiminnan aloittamisen edellytyksenä on että elintarvikehuoneisto on elintarvikelain 23/2006 10 §:n ja sen nojalla säädettyjen vaatimusten mukainen. Palvelu on maksullinen. Palvelusta peritään voimassa olevan ympäristöterveydenhuollon taksan mukainen maksu.

Palvelu on maksullinen.

Palvelusta peritään voimassa olevan ympäristöterveydenhuollon taksan mukainen maksu.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTervon kunta
Palvelusta vastaaTervon kunta
Alue Keitele, Pielavesi, Rautalampi, Suonenjoki, Tervo, Vesanto
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Tervon kunta
Päivitetty: 24.10.2019