suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pietarsaaren sosiaali- ja terveysvirasto

Elintapaneuvonta

  • Palvelu
  • 4 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Elintapaneuvonta on tarkoitettu sinulle, joka tarvitset tukea elintapojen muuttamiseen, esim. ruokavalio- ja liikuntamuutoksiin. Elintapaneuvonta tukee sinua myös painonhallinnassa, tupakasta vieroittautumisessa ja stressinhallinnassa.

Keskustelemme omahoidosta ja elintavoista ja laadimme terveys- ja hoitosuunnitelman.

Sydänpotilaat

Sinut kutsutaan elintapaneuvontaan myös, jos sinulle on tehty äskettäin pallolaajennus tai sinulla on useita sydänsairauksien riskitekijöitä, jotka vaativat lääkärin arvion mukaan tiiviimpää seurantaa. Riskitekijöitä voivat olla esim. kohonnut verenpaine, korkeat kolesteroliarvot, tupakointi, stressi tai paino-ongelmat.

Työttömät

Jos olet työtön/pitkäaikaistyötön, sinut kutsutaan terveystarkastukseen terveydenhoitajan vastaanotolle. Sinulla on lain mukaan oikeus terveystarkastukseen, mutta se on vapaaehtoinen.

Terveydenhoitaja saa tiedot työvoimatoimistosta/Introsta ja kutsuu sinut vastaanotolle.

Terveysneuvonnassa laadimme yhdessä terveydentilan ja elintapojen kartoituksen. Kiinnitämme huomiota omiin voimavaroihisi ja elämänlaatuusi ja annamme tukea ja ohjausta.

Omaishoitajien terveysneuvonta

Omaishoitajana olet oikeutettu terveysneuvontakäyntiin. Käynti tukee sinua omaishoitajan roolissasi. Kartoitamme toimintakykysi, terveydentilasi ja elintapasi. Kiinnitämme huomiota voimavaroihisi ja elämänlaatuusi ja annamme tukea ja ohjausta. Voit ottaa yhteyden terveydenhoitajaan ja varata ajan saatuasi tietoa palveluohjaajaltasi. Omaishoitajien terveysneuvontaa annetaan kaikissa yhteistoiminta-alueemme kunnissa. Terveysneuvonta on maksutonta.

Voit lukea lisää omaishoidosta seuraavilta verkkosivuilta

  • Omaishoito ikääntyville
  • Omaishoito vammaishuollossa

Vastaanottopaikka

Elintapaneuvontaa annetaan lähinnä Malmin tk-vastaanotolla ja Uudenkaarlepyyn hyvinvointikeskuksessa. Paikka ilmenee kutsusta.

Toimi näin

Tulet elintapaneuvontaan lääkärin tai muun hoitohenkilöstön suosituksesta. Kutsumme sinut kirjeitse.

Ajanvarauksen muuttaminen

Jos tarjottu aika ei sovi ja haluat muuttaa sen, voit ottaa yhteyden puhelinneuvontaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Laskutamme voimassa olevan taksan mukaisen maksun käynneistäsi sydänhoitajan luona sekä pitkäaikaissairauden hoitoon liittyvistä kiirettömistä käynneistäsi, kuten hoitosuunnitelman laadinnasta sekä hoitosuunnitelman mukaisesta seurannasta. Pitkäaikaistyöttömien terveystarkastukset ja ikäihmisten terveysneuvonta ovat maksuttomia.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPietarsaaren sosiaali- ja terveysvirasto
Palvelusta vastaaPietarsaaren sosiaali- ja terveysvirasto
Alue Luoto, Pedersören kunta, Pietarsaari, Uusikaarlepyy
Palvelun kieletruotsi, suomi
Tekstistä vastaa: Pietarsaaren sosiaali- ja terveysvirasto
Päivitetty: 28.7.2020