suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Ruokavirasto

Eläinten ja elintarvikkeiden MRSA- ja ESBL-seulonta

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Analyysipalvelu tuotantoeläintiloille sekä elintarvikealan toimijoille. Eläinten ja elintarvikkeiden (lihan) MRSA- ja ESBL-bakteerien seulonta. MRSA- ja ESBL-seulontatutkimuksilla voidaan osoittaa, esiintyykö tilaympäristössä, eläimissä tai elintarvikkeissa MRSA- tai ESBL-bakteereita.

Toimi näin

Tuotantoeläinnäytteet:

Täytä palvelun yhteydestä löytyvistä lähetteistä Tuotantoeläinten tautitutkimukset - tutkimuslähete (jokaiselle eläinlajille eri lähetteet). Tutkimussyyksi kirjataan MRSA- tai ESBL-seulonta.

Elintarvikenäytteet:

Täytä palvelun yhteydestä löytyvistä lähetteistä Tutkimus/kantakokoelmalähete Resistenssitutkimukset – MRSA ja ESBL/AmpC.

Kenelle ja millä ehdoin

MRSA-seulontatutkimukset ovat pääasiassa tarkoitettu sioille ja sianlihalle, ESBL-seulontatutkimukset siipikarjalle ja siipikarjan lihalle. Tarvittaessa tutkimuksia voidaan tehdä muista tuotantoeläimistä. Näytteiden lähettämisestä sovittava etukäteen Ruokaviraston Mikrobiologian tutkimusyksikön Antibioottijaoston kanssa. Analyysipalvelu on tarkoitettu tuotantoeläintiloille ja elintarvikealan toimijoille. Palvelua ei tarjota seura- ja harraste-eläinten tutkimuksiin.

Palvelu on maksullinen.

Perustiedot

Palvelusta vastaaRuokavirasto
Palvelun toteuttaaRuokavirasto
Alue Koko Suomi
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Ruokavirasto
Päivitetty: 4.2.2019