suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Salon kaupunki

Eläinsuojeluilmoituksen tekeminen

  • Palvelu
  • Salo
  • Julkinen palvelu

Eläinsuojelun tarkoituksena on suojella eläimiä kärsimyksiltä, kivulta ja tuskalta sekä edistää eläinten hyvinvointia ja hyvää kohtelua. Kaltoinkohdellusta eläimestä tulee ilmoittaa valvontaeläinlääkärille. Myös kunnaneläinlääkärit, terveystarkastajat ja poliisi hoitavat eläinsuojeluasioita.

Valvontaeläinlääkäri, kaupungineläinlääkärit, terveystarkastajat sekä poliisi tekevät eläinsuojelutarkastuksia kodeissa ja eläinsuojissa, jos on aihetta epäillä, että kyseessä on eläinsuojelulain vastainen toiminta. Lisäksi tehdään säännöllisiä tarkastuksia eläinsuojelulain edellyttämiin kohteisiin, kuten esim. paikkoihin missä harjoitetaan ammattimaista tai muutoin laajassa mitassa tapahtuvaa seura- ja harrastuseläinten pitoa.

Toimi näin

Jos epäilet, että eläintä kohdellaan huonosti tai sen hoitoa laiminlyödään, ota yhteyttä valvontaeläinlääkäriin tai muihin eläinsuojelusta vastaaviin viranomaisiin. Heiltä saat neuvoa ja opastusta eläinsuojeluasioissa.

Tee valvontaeläinlääkärille ilmoitus ensisijaisesti sähköpostitse. Kerro viestissä mahdollisimman tarkasti asiasi ja anna myös yhteystietosi, jotta asian käsittelijä voi olla sinuun tarvittaessa yhteydessä tarpeellisten lisätietojen saamiseksi. Kun ole tehnyt ilmoituksen, viranomaiset hoitavat asiaa eteenpäin.

Kenelle ja millä ehdoin

Eläintenpidossa on edistettävä eläinten terveyden ylläpitämistä ja otettava huomioon eläinten fysiologiset tarpeet ja käyttäytymistarpeet. Sairas tai vahingoittunut eläin tarvitsee viipymättä asianmukaista hoitoa.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Jos epäilet, että eläintä on kohdeltu kaltoin, ilmoita siitä kunnaneläinlääkärille, kunnan terveydensuojeluvalvontaa hoitavalle viranhaltijalle tai poliisille. Eläimiä on suojeltava parhaalla mahdollisella tavalla kärsimykseltä, kivulta ja tuskalta ja eläinten hyvinvointia ja hyvää kohtelua on edistettävä. Eläinsuojelulaki säätää muun muassa eläimen pitopaikasta, ravinnosta, hoivasta, kohtelusta ja jalostuksesta.

Eläinsuojelulain valvontaan osallistuvat kunta sekä valtion viranomaiset, kuten poliisi.

Kiireellisessä tapauksessa saat poliisiin yhteyden soittamalla hätänumeroon 112.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSalon kaupunki
Palvelusta vastaaSalon kaupunki
Alue Salo
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Salon kaupunki
Päivitetty: 28.1.2021