suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Eläinsuojelu

  • Palvelu
  • 5 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Voit tehdä ilmoituksen kaltoinkohdellusta eläimestä puhelimitse virka-aikana valvontaeläinlääkärille. Virka-ajan ulkopuolella ja viikonloppuisin tee ilmoitus kiireellisessä eläinsuojeluasiassa päivystävälle eläinlääkärille tai poliisille. Kaikille Rovaniemen, Ranuan, Pellon, Ylitornion ja Kolarin alueen valvontaeläinlääkäreille voit tehdä ilmoituksen myös sähköpostitse.

Eläinsuojeluviranomaisill ...

Toimi näin

Ilmoituksen tekeminen sähköpostilla:

- Alueen valvontaeläinlääkäreille voit tehdä ilmoituksen valvontaeläinlääkäreiden yhteiseen sähköpostiosoitteeseen valvontaelainlaakarit@rovaniemi.fi

Ilmoituksen tekeminen puhelimella:

- Arkisin virka-aikaan käytä ilmoituksen tekemiseen ensisijaisesti valvontaeläinlääkärin puhelinnumeroa.

- Virka-ajan ulkopuolella ja viikonloppuisin tee kiireellisessä eläinsuojeluasiassa ilmoitus päivystävälle eläinlääkärille tai poliisille.

Ilmoitukseen tarvittavat tiedot:

- Kerro mahdollisimman tarkasti mistä eläimestä on kyse ja mitä on tapahtunut

- Kerro miten sait tiedon hädässä olevasta eläimestä

- Ilmoittajan nimi (ilmoittajan tietoja ei luovuteta ilmoituksen kohteelle)

- Ilmoittajan puhelinnumero ja sähköpostiosoite (mahdollisia lisätietoja varten)

- Ilmoituksen kohde (eläimen omistaja tai haltija) ja osoite

Jos kyseessä on koirien haukkuminen tai muu järjestysongelma, pyri itse sopimaan asia häiriön aiheuttajan tai taloyhtiön kanssa. Järjestyslain rikkomuksesta voit tarvittaessa ilmoittaa myös poliisille.

Kenelle ja millä ehdoin

Eläinsuojeluilmoituksen voi tehdä kuka vain, jos epäilee eläinten huonoa kohtelua. Ennen kuin teet eläinsuojeluilmoituksen, selvitä etukäteen eläinten pitopaikan tarkka osoite ja eläinten omistajan nimi.

Tausta ja lainsäädäntö

Jos epäilet, että eläintä on kohdeltu kaltoin, ilmoita siitä kunnaneläinlääkärille, kunnan terveydensuojeluvalvontaa hoitavalle viranomaiselle tai poliisille. Eläimiä on suojeltava parhaalla mahdollisella tavalla kärsimykseltä, kivulta ja tuskalta ja eläinten hyvinvointia ja hyvää kohtelua on edistettävä. Eläinsuojelulaki säätää muun muassa eläimen pitopaikasta, ravinnosta, hoivasta, kohtelusta ja jalostuksesta.

Eläinsuojelulain valvontaan osallistuvat kunnan tai hyvinvointialueen terveydensuojeluviranomaiset sekä valtion viranomaiset, kuten poliisi.

Kiireellisessä tapauksessa saat poliisiin yhteyden soittamalla hätänumeroon 112.

Palvelun toteuttaa

Rovakaaren Ympäristöterveydenhuolto

Palvelusta vastaa

Rovakaaren Ympäristöterveydenhuolto
Tekstistä vastaa: Rovakaaren Ympäristöterveydenhuolto
Päivitetty: 12.9.2022