suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Ruokavirasto

Eläinperäisten näytteiden sekä näyttelyesineiden tuonti EU:n ulkopuolelta - tuontilupa

  • Lupa tai muu velvoite
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Tutkimusnäytteet ja diagnostiset näytteet ovat eläimistä saatavia sivutuotteita ja niistä johdettuja tuotteita, jotka on tarkoitettu tutkimukseen osana diagnostisia toimia tai määritykseen tieteen ja tekniikan kehityksen edistämiseksi osana opetus- tai tutkimustoimintaa.

Kaupalliset näytteet ovat eläimistä saatavia sivutuotteita tai niistä johdettuja tuotteita, jotka on tarkoitettu tiettyihin tutkimuksiin tai määrityksiin tarkoituksena suorittaa tuotantoprosessi, käsitellä eläimistä saatavia sivutuotteita tai niistä johdettuja tuotteita, kehittää rehuja, lemmikkieläinten ruokaa tai johdettuja tuotteita taikka testata koneita tai laitteita.

Näyttelyesineet ovat eläimistä saatavia sivutuotteita ja niistä johdettuja tuotteita, jotka on tarkoitettu käytettäviksi näyttelyissä tai taiteellisessa toiminnassa.

Tutkimusnäytteiden, diagnostisten näytteiden, kaupallisten näytteiden ja näyttelyesineiden tuonti Suomeen tai kauttakuljetus Suomen kautta on sallittua ainoastaan Ruokaviraston myöntämällä tuontiluvalla. Tuontiluvassa asetetaan tuontia koskevat välttämättömät tuontiehdot.

Hae erälle tuontilupa Ruokavirastosta. Tuontiluvan käsittely kestää 1-4 viikkoa.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Tuontilupa on maksullinen


Käsittelyaika

käsittelyaika 1-4 viikkoa

Voimassaoloaika

Lupa on voimassa pääsääntöisesti 2 vuotta myöntämispäivästä lähtien.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRuokavirasto
Palvelusta vastaaRuokavirasto
Alue Koko Suomi
Palvelun kieletruotsi, suomi
Tekstistä vastaa: Ruokavirasto
Päivitetty: 19.12.2019