suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Sonkajärven kunta

Eläinpalvelut

  • Palvelu
  • Sonkajärvi
  • Julkinen palvelu

Eläinlääkintä järjestetään pääsääntöisesti Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän toimesta. Eläinlääkärin vastaanotto järjestetään Sonkajärvellä erillisen aikataulun mukaan.

Eläinlääkärin vastaanotto Sonkajärvellä

Vastaanotto avoinna: 08.00-09.00

Niiralanniementie 3

74300 Sonkajärvi

Tarkemmat ohjeet ja yhteystiedot löytyvät SOTE:n sivuilta.

Eläinsuojelulain (4.4.1996/247) 15 §:n mukaan kunnan on huolehdittava alueellaan irrallaan tavattujen ja talteenotettujen koirien ja kissojen sekä muiden vastaavien pienikokoisten seura- ja harrastuseläinten tilapäisen hoidon järjestämisestä. Talteenotettua eläintä on säilytettävä vähintään 15 vuorokauden ajan. Sonkajärven kunnan alueella irrallaan tavattujen ja talteen otettujen koirien, kissojen ja muiden vastaavien pienikokoisten seura- ja harrastuseläinten tilapäistä hoidosta vastaa Kiuruveden Löytölä.

Löytölän yhteystiedot ovat:

Kiuruveden Löytölä

Lahdentie 70

74680 MYLLYNIEMI

puh. 044 2669716

Toimi näin

Tarkemmat ohjeet ja yhteystiedot eläinlääkinnästä ja Sonkajärven vastaanotosta löytyvät SOTE:n sivuilta.

Jos lemmikkisi katoaa tai teet näköhavainnon irrallaan kulkevasta lemmikistä, ole yhteydessä Löytölään. Jos et tavoita ketään, lähetä tekstiviesti. Jos saat kiinni irrallaan olevan lemmikin, katsele hetki rauhassa ympärillesi, näkyykö ihmistä, jolle lemmikki voisi kuulua. Kysele lähitaloista, onko lemmikki tutun näköinen. Jos kukaan ei tunnista lemmikkiä, toimita se Löytölään. Mikäli et voi toimittaa eläintä Löytölään, voi Löytölä noutaa eläimen. Haku tapahtuu kohtuullisen ajan kuluessa ilmoittamisesta (klo 08.00-21.00). Eläimen talteenotto ja hoitaminen on maksullinen palvelu. Maksu peritään eläimen omistajalta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSonkajärven kunta
Palvelusta vastaaSonkajärven kunta
Alue Sonkajärvi
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Sonkajärven kunta
Päivitetty: 30.11.2020