suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vantaan kaupunki

Eläinlääkärit

  • Palvelu
  • Vantaa
  • Julkinen palvelu

Vantaan ympäristökeskuksen eläinlääkäreiden tehtäviin kuuluvat vantaalaisten eläinten eläinsuojelu, eläintautien vastustaminen, löytöeläinten hoidon järjestäminen ja kunnalle kuuluvien eläinlääkäripalvelujen järjestäminen

Lisäksi ympäristökeskuksen virkaeläinlääkärit huolehtivat eläinkauppojen, tallien ja muiden eläinten pitopaikkojen valvonnasta ja laativat eläinten viralliset vientiin vaadittavat terveystodistukset. Eläinlääkärit vastaavat myös liha-, kala- ja maitoalan laitosten valvonnasta.

Löytöeläimiä hoidetaan Viikissä löytöeläintalossa.

Kenelle ja millä ehdoin

Peruseläinlääkäripalvelu muille kuin hyötyeläimille on kunnan vastuulla vain, jos palvelua ei muuten ole saatavilla yhteistoiminta-alueella.

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Eläinlääkäripalveluihin kuuluvat eläimen terveydentilan ja sairauksien toteaminen ja hoito sekä eläinlääkinnällisten todistusten antaminen. Palveluihin kuuluvat myös eläinten terveyden ja hyvinvoinnin ylläpito, ennaltaehkäisevä terveydenhuolto ja tarvittaessa eläimen lopetus.

Kunnat järjestävät eläinlääkäripalveluita usein yhteistyössä naapurikuntien kanssa. Peruseläinlääkäripalvelua saa arkipäivisin virka-aikana ja kiireellistä eläinlääkäriapua kaikkina vuorokaudenaikoina. Palvelut koskevat erityisesti hyötyeläimiä. Kunnassa voi olla kunnaneläinlääkäreitä, tai kunta voi tehdä palveluista sopimuksen yksityisen eläinlääkäripalvelun tarjoajan kanssa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVantaan kaupunki
Palvelusta vastaaVantaan kaupunki
Alue Vantaa
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Vantaan kaupunki
Päivitetty: 21.10.2021