suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Porin kaupunki

Eläinlääkäripalvelut

  • Palvelu
  • 5 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Eläinlääkäripalvelut tarkoittavat pien- ja suureläinten sairaustapauksien perustasoista hoitoa, ennaltaehkäisevää terveydenhuoltoa sekä eläintautivalvontaa.

Porin ja yhteistyökuntien alueella eläintenpitäjä on velvollinen ilmoittamaan kaupungineläinlääkärille hoidossaan olevista eläimistä, joiden oireet viittaavat vastustettavaan eläintautiin.

Suur- ja pieneläinten hoito tapahtuu ensisijaisesti soittamalla ajanvarausperiaatteella.

Pieneläimiä vastaanotetaan yhteistoiminta-alueen vastaanotoilla. Pieneläimien suuret toimenpiteet on keskitetty Porin kaupungin pieneläinklinikalle.

Suureläinten hoito tapahtuu joko eläimen pitopaikassa tai Porin raviradalla sijaitsevalla hevosklinikalla.

Nautojen terveydenhuollosta yhteistoiminta-alueella vastaa eläinlääkäri Heli Haukioja ja sikojen terveydenhuollosta eläinlääkäri Elina Sipilä.

Suureläimiin liittyvissä kiireellisissä sairaustapauksissa arkisin kello 8-16 soittakaa aina eläimen sijaintikunnan mukaiselle kunnan vastaavalle eläinlääkärille.

Toimi näin

Suur- ja pieneläinten hoito tapahtuu ensisijaisesti ajanvarausperiaatteella soittamalla eläinlääkärille tai vastaanoton hoitajalle puhelinaikana arkisin kello 8.00-9.00.

Mikäli puheluun ei pystytä vastaamaan puhelinajan jälkeen, jätetään soittopyyntö eläinlääkärin puhelinvastaajaan. Kiireellisissä sairaustapauksissa soittopyyntöihin pyritään vastaamaan mahdollisimman pian.

Kenelle ja millä ehdoin

Peruseläinlääkäripalvelu muille kuin hyötyeläimille on kunnan vastuulla vain, jos palvelua ei muuten ole yhteistoiminta-alueella saatavilla.

Palvelu on maksullinen.

Palvelu on maksullista kunnaneläinlääkäritaksan mukaan. Lisäksi pieneläinten vastaanottokäynneistä peritään vastaanotosta riippuen 5-10 euron klinikkamaksu sekä hevosklinikan käynneistä 25 euron klinikkamaksu.

Tausta ja lainsäädäntö

Eläinlääkäripalveluihin kuuluvat eläimen terveydentilan ja sairauksien toteaminen ja hoito sekä eläinlääkinnällisten todistusten antaminen. Palveluihin kuuluu myös eläinten terveyden ja hyvinvoinnin ylläpito, ennaltaehkäisevä terveydenhuolto ja tarvittaessa eläimen lopetus.

Kunnat järjestävät eläinlääkäripalveluita usein yhteistyössä naapurikuntien kanssa. Peruseläinlääkäripalvelua saa arkipäivisin virka-aikana ja kiireellistä eläinlääkäriapua kaikkina vuorokaudenaikoina. Palvelut koskevat erityisesti hyötyeläimiä. Kunnassa voi olla kunnaneläinlääkäreitä, tai kunta voi tehdä palveluista sopimuksen yksityisen eläinlääkäripalvelun tarjoajan kanssa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPorin kaupunki
Palvelusta vastaaPorin kaupunki
Alue Eurajoki, Harjavalta, Nakkila, Pori, Ulvila
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Porin kaupunki
Päivitetty: 1.8.2019