suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hausjärven kunta

Eläinlääkäripalvelut

  • Palvelu
  • Hausjärvi
  • Julkinen palvelu

Riihimäen seudun terveyskeskuksen kuntayhtymä järjestää perustasoisen terveyden- ja sairaudenhoidon kaikille alueen kotieläimille.Vastaanotot toimivat Riihimäellä ja Turengissa virka-aikana klo 8-16. Vastaanottojen puhelinnumerot: Riihimäki 019 758 5779 tai 040 330 5779 ja Turenki 019 758 5706 tai 050 505 6422.Ajanvaraus varmimmin klo 8-10.

Kenelle ja millä ehdoin

Peruseläinlääkäripalvelu muille kuin hyötyeläimille on kunnan vastuulla vain, jos palvelua ei muuten ole yhteistoiminta-alueella saatavilla.

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Eläinlääkäripalveluihin kuuluvat eläimen terveydentilan ja sairauksien toteaminen ja hoito sekä eläinlääkinnällisten todistusten antaminen. Palveluihin kuuluu myös eläinten terveyden ja hyvinvoinnin ylläpito, ennaltaehkäisevä terveydenhuolto ja tarvittaessa eläimen lopetus.

Kunnat järjestävät eläinlääkäripalveluita usein yhteistyössä naapurikuntien kanssa. Peruseläinlääkäripalvelua saa arkipäivisin virka-aikana ja kiireellistä eläinlääkäriapua kaikkina vuorokaudenaikoina. Palvelut koskevat erityisesti hyötyeläimiä. Kunnassa voi olla kunnaneläinlääkäreitä, tai kunta voi tehdä palveluista sopimuksen yksityisen eläinlääkäripalvelun tarjoajan kanssa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHausjärven kunta
Alue Hausjärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Hausjärven kunta
Päivitetty: 24.5.2019