suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tervon kunta

Eläinlääkäripäivystys

  • Palvelu
  • 6 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Eläinlääkintähuoltolain mukaan kunnan on järjestettävä eläinlääkäripäivystys virka-ajan ulkopuolella tarvittavaa kiireellistä eläinlääkintäapua varten. Tämä voi tapahtua yhteistoiminnassa muiden kuntien kanssa.

Pienikokoiset kotieläimet kuljetetaan yleensä

vastaanotolle, suurikokoisia eläinlääkäri tulee hoitamaan niiden pitopaikkaan.

Kunta voi tuottaa päivystyspalvelut itse tai hankkia ne yksit ...

Toimi näin

Soita eläinlääkärille päivystysnumeroon akuutissa tapauksessa. Mikäli puhelu siirtyy vastaajaan, jätä viesti, jossa kerrot nimesi, puhelinnumerosi ja mitä asia koskee. Eläinlääkäri on yhteydessä sinuun vapauduttuaan toimenpiteistään.

Kenelle ja millä ehdoin

Virka-ajan ulkopuolella tarvittavaa kiireellistä eläinlääkintäapua saa kunnan eläinlääkäripäivystyksestä. Eläinlääkäripäivystystä saatetaan tarjota yhteistoiminnassa useiden kuntien kesken.

Pienikokoiset kotieläimet täytyy yleensä kuljettaa vastaanotolle, mutta suurikokoisia eläinlääkäri tulee hoitamaan niiden pitopaikkaan.

Kunta voi tuottaa päivystyspalvelut itse tai hankkia ne yksityiseltä eläinlääkäripalvelun tuottajalta.

Tausta ja lainsäädäntö

Virka-ajan ulkopuolella tarvittavaa kiireellistä eläinlääkintäapua saa kunnan eläinlääkäripäivystyksestä. Eläinlääkäripäivystystä saattaa järjestää hyvinvointialue, kunta tai useat kunnat yhdessä.

Pienikokoiset kotieläimet täytyy yleensä kuljettaa vastaanotolle, mutta suurikokoisia eläinlääkäri tulee hoitamaan niiden pitopaikkaan.

Kunta tai hyvinvointialue voi tuottaa päivystyspalvelut itse tai hankkia ne yksityiseltä eläinlääkäripalvelun tuottajalta.

Palvelun toteuttaa

Tervon kunta

Palvelusta vastaa

Tervon kunta
Tekstistä vastaa: Tervon kunta
Päivitetty: 22.11.2022