suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Eläinlääkäripäivystys

  • Palvelu
  • 8 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Pohjoisen Keski-Suomen eläinlääkäripäivystys kattaa Kannonkosken, Karstulan, Kinnulan, Kivijärven, Kyyjärven, Pihtiputaan, Saarijärven ja Viitasaaren kuntien alueet. Päivystys on tarkoitettu kiireellistä ja välitöntä hoitoa vaativia sairastapauksia varten.

Toimi näin

Soita päivystysnumeroon, jos eläin tarvitsee eläinlääkärin apua heti. Päivystävä eläinlääkäri antaa sinulle tarkemmat toimintaohjeet.

Pieneläimiä hoidetaan päivystysaikana arkisin 16:00-08:00 sekä viikonloppuisin ensisijaisesti Jyväskylässä Omaeläinklinikalla. Suuria hyötyeläimiä päivystävä eläinlääkäri tulee hoitamaan paikan päälle.

Eläinlääkäri vastaa päivystysnumeroon vain silloin, kun peruseläinlääkäripalvelu on kiinni. Jos tarvitset eläinlääkärin palveluita virka-aikoina, soita oman kuntasi eläinlääkärille.

Tausta ja lainsäädäntö

Virka-ajan ulkopuolella tarvittavaa kiireellistä eläinlääkintäapua saa kunnan eläinlääkäripäivystyksestä. Eläinlääkäripäivystystä saattaa järjestää hyvinvointialue, kunta tai useat kunnat yhdessä.

Pienikokoiset kotieläimet täytyy yleensä kuljettaa vastaanotolle, mutta suurikokoisia eläinlääkäri tulee hoitamaan niiden pitopaikkaan.

Kunta tai hyvinvointialue voi tuottaa päivystyspalvelut itse tai hankkia ne yksityiseltä eläinlääkäripalvelun tuottajalta.

Palvelun toteuttaa

Viitasaaren kaupunki

Muut vastuuorganisaatiot

Viitasaaren kaupunki

Palvelusta vastaa

Pohjoisen Keski-Suomen ympäristötoimi
Tekstistä vastaa: Pohjoisen Keski-Suomen ympäristötoimi
Päivitetty: 11.4.2023