suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rauman kaupunki

Ehkäisypalvelut

  • Palvelu
  • Rauma
  • Julkinen palvelu

Ehkäisyneuvola palvelee 30 vuotta ja sitä nuorempia ehkäisypalveluita tarvitsevia. Ehkäisyneuvolassa asetetaan, vaihdetaan ja poistetaan kierukat ja kapselit ilman ikärajaa.

Raumalaisille alle 20-vuotiaille ehkäisy on maksutonta. Yli 30-vuotiaiden asiakkaiden välitarkastukset suoritetaan aluevastaanotoilla. Myös muilta paikkakunnilta olevat opiskelijat, lukuun ottamatta YTHS:n opiskelijoita, voivat käyttää ehkäisyneuvolan palveluita. Synnytyksen jälkeen kaikenikäisillä naisilla on mahdollisuus saada kahden vuoden ajan ehkäisyneuvolan palveluja.

Ehkäisyneuvolan tavoitteena on seksuaaliterveyden ylläpitäminen ja edistäminen.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Nuoret ja aikuiset voivat saada perhesuunnittelu- ja ehkäisyneuvontaa omien perhesuunnitelmiensa tueksi. Neuvontaa tarjotaan pääsääntöisesti terveyskeskuksissa ja sairaaloissa, äitiysneuvolassa sekä koulu-, opiskelu- ja työterveyshuollossa.

Perhesuunnittelu- ja ehkäisyneuvonnasta saa myös muita seksuaali- ja lisääntymisterveyden palveluja. Ne voivat liittyä esimerkiksi lapsettomuuteen, seksuaaliterveyden edistämiseen, seksitautien torjuntaan, seksuaalisuutta loukkaavan väkivallan ehkäisyyn, seksuaaliseen suuntautumiseen, sukupuolen kokemiseen ja parisuhteeseen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRauman kaupunki
Palvelusta vastaaRauman kaupunki
Alue Rauma
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Rauman kaupunki
Päivitetty: 13.5.2020