suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Heinolan kaupunki

Ehkäisy- ja perhesuunnittelu

  • Palvelu
  • Heinola
  • Julkinen palvelu

Ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvola hoitaa yksittäisten asiakkaiden ja pariskuntien perhesuunnitteluun ja seksuaalisuuteen liittyviä asioita. Perustehtäviä ovat raskauden ehkäisyneuvonta, ehkäisyn aloitus ja seuranta.  Perhesuunnitteluneuvolan palveluita ovat: seksuaaliterveysneuvonta, ehkäisypillereiden aloitus ja seurantatarkastukset, kierukoiden asettaminen ja seurantatarkastukset, ehkäisykapselin asennukset, poistot ja seurantatarkastukset, ehkäisyyn liittyvien ongelmien selvittely.

Toimi näin

Varaa aika terveydenhoitajan vastaanotolle.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Nuoret ja aikuiset voivat saada perhesuunnittelu- ja ehkäisyneuvontaa omien perhesuunnitelmiensa tueksi. Neuvontaa tarjotaan pääsääntöisesti terveyskeskuksissa ja sairaaloissa, äitiysneuvolassa sekä koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa.

Perhesuunnittelu- ja ehkäisyneuvonnasta saa myös muita seksuaali- ja lisääntymisterveyden palveluja. Ne voivat liittyä esimerkiksi lapsettomuuteen, seksuaaliterveyden edistämiseen, seksitautien torjuntaan, seksuaalisuutta loukkaavan väkivallan ehkäisyyn, seksuaaliseen suuntautumiseen, sukupuolen kokemiseen ja parisuhteeseen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHeinolan kaupunki
Palvelusta vastaaHeinolan kaupunki
Alue Heinola
Palvelun kieletenglanti, suomi
Tekstistä vastaa: Heinolan kaupunki
Päivitetty: 12.10.2020