suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rauman kaupunki

Ehkäisevä perhetyö ja lapsiperheiden kotipalvelu

  • Palvelu
  • Rauma
  • Julkinen palvelu

Ehkäisevä perhetyö ja lapsiperheiden kotipalvelu on kaikille lapsiperheille suunnattua sosiaalipalvelua, joka tukee perheiden omaa selviytymistä erilaisissa elämäntilanteissa. Palvelu on lyhytkestoista (4-6 vk) ja asiakkaalle maksutonta.

Ehkäisevää perhetyötä tekevät kaksi sosiaaliohjaajaa ja työ on tavoitteellista muutostyötä. Työskentelyn tavoitteet ja kesto määritellään yhdessä perheen kanssa työskentelyprosessin alkaessa.

Lapsiperheiden kotipalvelu on lasten- ja kodinhoidon apua. Lapsiperheiden kotipalvelua toteutetaan kahden lähihoitajan tekemänä. Tarvittaessa ostetaan lisäpalvelua palveluntuottajalta määrärahan puitteissa. Palvelutarpeen pitkittyessä voidaan periä asiakasmaksuosuus.

Toimi näin

Jos koet tarvitsevasi tukea, voit ottaa yhteyttä esimerkiksi oman alueesi terveydenhoitajaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Asiakkaaksi tulo tapahtuu aina lähetteen kautta. Eri sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset voivat toimia lähetteen tekijänä.

Tausta ja lainsäädäntö

Perhetyö on keskustelua ja neuvontaa, joka tukee vanhemmuutta ja auttaa lapsiperheitä suoriutumaan arjestaan. Perhetyössä tuetaan perheiden elämänhallintaa, vuorovaikutustaitoja ja käytännön lastenkasvatusta.

Kunta vastaa perhetyöstä. Perhetyötä voidaan tehdä perheen kotona tai kunnan tiloissa. Se voidaan järjestää neuvolan, varhaiskasvatuksen, koulun tai perhekeskuksen yhteydessä.

Perhetyö on kaikkien perheiden ulottuvilla. Tarvittaessa työntekijät ohjaavat perheen muiden palveluiden piiriin.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRauman kaupunki
Palvelusta vastaaRauman kaupunki
Alue Rauma
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Rauman kaupunki
Päivitetty: 5.5.2020